'Zorgzaammaatje' zoekt vrijwilligers

BERKELLAND - VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in om kinderen, volwassenen en ouderen die een beperking hebben gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen. Zo heeft de naaste familie even tijd voor zichzelf. Ook bij hulpbehoevende mensen waarvan mantelzorgers ver weg wonen kan een vrijwilliger ingezet worden.

Op dit moment zijn er in Borculo en Ruurlo hulpvragen voor een man die vroeger veel op pad was en actief, maar nu Alzheimer heeft. Gezocht wordt een man om mee te praten en in overleg samen dingen te doen. Voor een wandeling te maken zoekt een meneer in rolstoel iemand om een praatje te maken, samen de krant lezen of een terrasje te pakken. Een oudere eenzame mevrouw, die er niet alleen op uit durft, zoekt iemand om eens een wandeling te maken. En er wordt gezocht naar iemand die een meneer gezelschap houden, zodat zijn vrouw even de deur uit kan. Zij kan haar man niet goed alleen thuis laten.
Bij de eerste twee hulpvragen zoekt men specifiek een man; bij de laatste twee kan het zowel een man als vrouw zijn.
Het gaat om een paar uurtjes per week of per twee weken. VIT begeleidt, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen bellen met VIT (tel. 0544- 82 00 00) op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Ook in andere plaatsen in de gemeente Berkelland zijn er regelmatig hulpvragen en zoekt men vrijwilligers. Bij interesse kan men bellen of mailen naar zorgzaammaatje@pkndewijngaard.nl.


Lotenverkoop Zonnebloem

REKKEN - Vrijwilligsters van de Zonnebloem komen vanaf nu tot eind augustus met loten voor de Zonnebloem langs de deur in Rekken en buitengebied. Met de opbrengst van de lotenverkoop kan de Zonnebloem-afdeling activitieiten voor de gasten voor een laag bedrag toegankelijk houden. Ook wordt een deel van de opbrengst gebruikt voor de Nationale vaarvakanties.

Er zijn meer dan 5000 prijzen te winnen, waaronder geldprijzen, luchtballonvaart, weekendje weg, een iPad et cetera. De trekking van de loterij is op maandag 8 oktober. Meer info op zonnebloem.nl/loterij/prijzenpakket.
Mocht men de lotenverkoper mislopen, loten bestellen kan ook op www.zonnebloem.nl/loterij via Marianne Blaauboer, tel. 0545-431633. De loten kosten 2 euro per stuk.


BRons voor Naomi Overkamp

EIBERGEN - Op Moederdag won Naomi Overkamp in Noord-Brabant brons op het Internationale Houvast Judo toernooi in Mierlo. De Eibergse won ondanks een trainingsachterstand 4 van 5 wedstrijden de derde prijs, dit keer geen medaille, maar een judo standbeeld


https://www.facebook.com/PassionForJudo