Anouk de Groot aan het werk in haar atelier. Foto: PR
Anouk de Groot aan het werk in haar atelier. Foto: PR Foto:

Open Atelier bij Atelier Anouk

BELTRUM - Atelier Anouk is op zondag 22 april van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. Belangstellenden kunnen onder begeleiding een werkstukje van klei maken. Het werk van de kunstenaar is te zien en er wordt uitleg gegeven over het tot stand komen van een bronzen beeld. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om even te ontspannen in de tuin. Naast het atelier liggen de kerkenpaden van Beltrum, wat een bezoek aan het atelier zeer geschikt maakt om te combineren met een wandeling of een fietstocht. Atelier Anouk is te vinden aan de Spilmansdijk 5A, Beltrum.


www.AnoukdeGroot.nl


Verwendag voor vrouwen met kanker

BELTRUM - Voor de dertiende keer op rij organiseert stichting Bewustwordingscentrum Neede een verwendag voor vrouwen met of herstellende van kanker. Landgoed 't Hulsevoort ontvangt zondag 3 juni maximaal dertig vrouwen die zich graag een dagje laten verwennen om daarna weer heerlijk ontspannen naar huis te gaan.

Aan deze dag werken een kapper, visagiste, pedicure, manicure en masseuse mee. Tussen de middag wordt er een heerlijk lunchbuffet verzorgd. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden maar opgave is wel noodzakelijk via het opgaveformulier op de site: www.hulsevoort.nl. Opgeven per mail kan ook: info@hulsevoort.nl of telefonisch: 0544-487010. Ook voor meer informatie.


Recreatief voetbal op zondagochtend

BELTRUM - Op zondag 29 april start VIOS Beltrum met recreatief voetbal op de zondagmorgen. Deze ochtend is in het leven geroepen door de afdeling recreatief voetbal binnen VIOS, met name Gerard Hartjes. Hierbij is het in eerste instantie de bedoeling om iedereen die stopt of gestopt is met voetballen (vooral ouderen) weer aan het voetballen te krijgen.

In de regio Achterhoek zijn er al meerdere clubs die alternatieven bedacht hebben voor iedereen die graag willen voetballen maar niet meer in competitie verband willen spelen. Nu heeft Gerard Hartjes dit opgepakt bij VIOS B. om op de zondagmorgen vijftigplussers weer aan het voetballen te krijgen. Ook al heeft men nog nooit gevoetbald, wie graag wil meedoen, is welkom. Op dit moment hebben zich al negentien personen aangemeld. Het is de bedoeling om elke zondagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur met vooral veel plezier en gezellig met elkaar een balletje te trappen in partijvorm. Hierbij worden de volgende regels gehanteerd: geen lichamelijk contact, geen hoge ballen spelen en geen slidings maken. "Het is net iets anders dan Walking Voetbal, want bij ons mag je wel gewoon rennen", zegt Gerard. Wie graag wil meedoen op de zondagmorgen en wie vijftigplusser is, kan contact opnemen met Gerard Hartjes via g.hartjes53@gmail.com of 06-83577692. Meedoen is geheel vrijblijvend en men hoeft geen lid te zijn of worden van de vereniging VIOS B.


Inloop voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 23 april van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 23 april, 28 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.


Opbrengst collecteweek ZOA

NEEDE - Vrijwilligers hebben de laatste week van maart in Neede gecollecteerd voor ZOA. De opbrengst van € 735, 34 wordt gebruikt om slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld te ondersteunen. ZOA verleent noodhulp, maar werkt ook aan wederopbouw. ZOA bedankt alle collectanten in Neede en iedereen die heeft gegeven.