Beatline. Foto: Lucky
Beatline. Foto: Lucky Foto:

Concert op orgel en accordeon

REKKEN - Op zondagmiddag 22 april, aanvang 14.30 uur, is er een concert in de Antoniuskerk aan de Lindevoort te Rekken, met het thema Lente.

Het optreden wordt verzorgd door organist Gijs van Schoonhoven en accordeonist Ellen Zijm. Uitgevoerd worden werken van onder andere G.F.Händel, W.A.Mozart, Johann Strauss en Dave Brubeck. Gijs van Schoonhoven is stadsorganist in Enschede en als kerkmusicus verbonden aan de St. Mariä Himmelfahrt te Ahaus. Ellen Zijm heeft gespeeld met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Ze maakt deel uit van verschillende kleine gezelschappen. De toegang tot het bijwonen van het concert is vrij. Een financiële bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.


Swinging Sixties in 't Spieker

EIBERGEN - De Achterhoeks-Twentse coverband Beatline speelt op zondagmiddag 22 april in de foyer van theater 't Spieker. 'Swinging Sixties' is een programma met veel herkenbare tophits uit de zestiger en begin zeventiger jaren.

Beatline speelt vooral de 'gouden' hits uit de sixties en seventies; de rock- en beatnummers uit die tijd blijken nog steeds de zalen op kop te zetten. Op het repertoire staat werk van onder andere Cliff Richard, Roy Orbison, The Monkees, The Shadows, Elvis Presley, The Beatles en Them.
Beatline heeft een vijfkoppige bezetting, waaronder Arie Wensink en Gerrit Wonnink uit Eibergen. De band trad onlangs nog op met Dave Berry (van onder andere de klassieker This Strange Effect) en Middle of the Road. Dit was een Schotse band die met name in het begin van de jaren 70 enorm succesvol was, met hits als Sacramento en Chirpy Chirpy Cheep Cheep.

De aanvang van Swinging Sixties is 14.30 uur, de zaal is open om 14.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. 't Spieker is gelegen aan de Kerkstraat 30 in Eibergen.


www.beatline.nl


Fietstocht op Koningsdag

NOORDIJK - De Historische Vereniging Oud Noordijk houdt in samenwerking met Noordijks Belang op Koningsdag, vrijdag 27 april, een fietstocht. Er is keuze uit een route van plusminus 25 of 40 km. Starten kan van 10.30 tot 13.30 uur bij de Oale Schole, Schoolweg 11, Noordijk. Deelname kost drie euro per persoon, voor kinderen tot 12 jaar één euro; dat is inclusief een kop koffie of thee of een beker ranja onderweg en een consumptie aan het einde van de tocht, in de Oale Schole.


www.oudnoordijk.nl

tel.0545-291832


Molenruiters Rekken

REKKEN - Woensdag 11 april heeft Sanne Suijthof in Haaksbergen twee keer een eerste prijs gewonnen in de B-dressuur met haar pony U2. Van de jury kreeg ze 207 en 199 punten. Zaterdag 14 april heeft Sanne Suijthof in Winterswijk een eerste prijs gewonnen in het B springen klasse B met haar pony U2. Sanne komt uit voor de Molenruiters uit Rekken.

De fietstocht trekt altijd veel belangstellenden. Foto: Historische Vereniging Oud Noordijk