VIT zoekt vrijwillig coöordinator

BERKELLAND - VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Berkelland door het inzetten van vrijwilligers. Voor de begeleiding en coördinatie van dit vrijwilligerswerk is VIT op zoek naar een vrijwillige coördinator.

Door de inzet van een vrijwilliger heeft een mantelzorger even tijd voor zichzelf. De taak van de vrijwilliger is vooral gericht op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten. De vrijwilliger is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. De ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers is in handen van vrijwillige coördinatoren die daarbij ondersteund worden door de consulent van VIT. Voor de gemeente Berkelland is VIT op zoek naar een enthousiaste vrijwillige coördinator.

Als vrijwillige coördinator regelt en voert men intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en verzorgt men de 'matching': het bij elkaar brengen van vrijwilliger en hulpvrager. Men biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met een andere vrijwillige coördinator en met de mantelzorgconsulent.

Wie een aantal uren per week beschikbaar is voor dit werk, en wie woont in de gemeente Berkelland en goed met mensen kan omgaan, is wellicht de geschikte persoon voor dit vrijwilligerswerk. het levert veel op: waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe 'vrijwillige' collega's, mooie ervaringen én men leert nieuwe dingen. VIT zorgt er namelijk voor dat men goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kan men met regelmaat deelnemen aan gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden de onkosten vergoed.

Geïnteresseerden, of wie wat meer informatie wil, kan contact opnemen. Ook wie geïnteresseerd is in het reguliere vrijwilligerswerk, kan contact zoeken; er zijn altijd vrijwilligers nodig! VIT is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur op tel. 0544-820000 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


Korencontactavond
Beltrums Mannenkoor met twee gastkoren

BELTRUM - Het Beltrums Mannenkoor heeft een korencontactavond georganiseerd: op zaterdag 21 april is het koor te horen en te zien, samen met twee gastkoren: het popkoor Care for Music uit Eibergen en het jongerenkoor Cecil uit Rietmolen.

Care for Music is een gemengd koor met leden uit de wijde omtrek van Eibergen, dat Nederlandse en anderstalige popnummers zingt. Het koor staat sinds begin van dit jaar onder leiding van dirigente Merel van Eldrik.
Cecil uit Rietmolen is een jongvolwassenenkoor, dat een eigentijds repertoire brengt, met nummers van onder andere Anouk, Krezip en Nick & Simon. De dirigent van Cecil is Frank Sterenborg. Hij heeft op de korencontactavond een dubbelrol, hij begeleidt namelijk ook het Beltrums Mannenkoor op de piano.
De Beltrumse gastheren staan onder leiding van dirigent Hans Kienhuis. Het Beltrums Mannenkoor telt op dit moment 50 leden en repeteert elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

De korencontactavond begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. De locatie is muziekgebouw Dacapo, Haarstraat 1a, Beltrum.


Afval scheiden
tijdens
Oranjemarkt

EIBERGEN - De Werkgroep Oranjemarkt heeft in 2017 een plan bedacht om zoveel mogelijk het afval van de markt te scheiden. Die proef is geslaagd. Alle standhouders hebben meegewerkt. Het resultaat was: 4,5 m³ minder restafval aan het eind van de dag. De Werkgroep wil in 2018 de actie herhalen en daarbij nu ook alle bezoekers betrekken. Bij alle toegangen naar de markt hangen posters waarop bezoekers worden uitgenodigd om mee te doen aan deze actie om afval te scheiden. Verspreid over de Oranjemarkt staan veertien grote houten kisten. Alle 300 standhouders kunnen hier hun afval in deponeren. Aan de elke kist hangt ook een plastic zak en er staat een doos bij. Aan de bezoekers wordt gevraagd om hun plastic, blikje of drinkkarton in de zak en papier/karton in de doos te doen. De blauwe (gemeentelijke) afvalbakken zijn tijdens de markt alleen bestemd voor restafval.