De Stokkersbarg. Foto: Rob Stevens
De Stokkersbarg. Foto: Rob Stevens Foto:

Stokkersbarg vordert gestaag

EIBERGEN/NEEDE - De Stokkersweg was ooit een sluiproute voor verkeer tussen Neede en Eibergen. Tot de aanleg van de nieuwe N18 deze weg doorkruiste.

Nu eindigt de weg net voor de N18 met een mini-rotonde, aan de voet van het uitkijkpunt 'De Stokkersbarg'. Net als de N18 vordert ook dit project gestaag. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en wordt gemarkeerd door een overkapping met straks een wijdse blik op de Nieuwe Twenteroute én het beekdal van de Berkel. Een graafmachine brengt nu het spiraalvormige pad naar de top van de 'barg' aan, geflankeerd door betonplaten. Tot vorig jaar ging het uitkijkpunt nog door het leven als 'Spiral Hill', een werktitel. Rijkswaterstaat scheef een prijsvraag uit om een meer originele naam te vinden. Een jury met wethouder Joke Pot, Kees Scheurwater, projectmanager N18 bij Rijkswaterstaat en twee bewoners van de gemeente Berkelland kozen uit ruim 400 inzendingen de mooiste en meest toepasselijke naam: Stokkersbarg.

Begin mei wordt de N18 in gebruik genomen. Dinsdag 1 mei krijgen bewoners uit de regio als eerste de mogelijkheid om te voet of op de fiets een kijkje te nemen op de nieuwe N18. De nieuwe weg wordt op 2 mei officieel geopend en daarna opengesteld voor het verkeer. Dan openen regionale bestuurders samen met directeur-generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom officieel de N18 Nieuwe Twenteroute. Na de officiële opening zal het verkeer over de nieuwe weg kunnen rijden. Wie dan de brug over de Berkel bij Eibergen passeert richting Enschede ziet aan zijn of haar linkerhand de Stokkersbarg.


Veldhuis & Kemper en OLTskool in Openluchttheater Eibergen

EIBERGEN - Veldhuis & Kemper staan met hun nieuwe voorstelling 'Geloof ons nou maar', zondag 24 juni om 14.30 uur in Openluchttheater Eibergen. De capaciteit van het theater wordt verkleind naar een intieme locatie. Meteen voor het podium worden op het swingplein stoelen geplaatst.

'Geloof ons nou maar', is het negende programma van het cabaret-duo en zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die Veldhuis & Kemper maakten. Confronterend, grappig en ontroerend. De online kaartverkoop is vandaag begonnen. Een ticket kost 23 euro, inclusief alle bijkomende kosten. Als er kaarten over zijn is er nog een dagkassa (25,50 euro).

OLTskool
De jaarlijkse soul & funk dansavond OLTskool wordt dit jaar gehouden op zaterdag 23 juni. Te gast is de soul/funk sensatie Soul Solution met leadzanger David Dam (finalist The Voice of Holland). Hits van vroeger en nu worden in een hoog tempo afgewisseld. Tussen de drie sets en tijdens de afterparty draait de Rotterdamse deejay Ronny Hammond. OLTskool wordt helemaal on the floor (swingplein) gehouden. De tribunes worden afgeschermd. De capaciteit is beperkt (500). Een online voorverkoop ticket kost 8,50 euro. Als er kaarten over zijn is er een dagkassa (elf euro). Online tickets zijn vanaf nu te koop.


Voorjaarsbingo in De Meergaarden

EIBERGEN - De stichting Vrienden van De Meergaarden houdt op vrijdag 6 april weer een voorjaarsbingo. De bingo in het zorgcentrum aan de Willem Sluyterstraat 6 in Eibergen is toegankelijk voor iedereen en begint om 19.00 uur. Voor zeven euro kan men de hele avond meespelen, inclusief twee consumpties. De opbrengst van de bingo komt ten goede aan de wensen van de cliënten van zorgcentrum De Meergaarden en Kleinschalig wonen.

Veldhuis & Kemper in het Openluchttheater Eibergen. Foto: PR