Padelinternational Bram Meijer. Foto: Marnix Reckman
Padelinternational Bram Meijer. Foto: Marnix Reckman Foto:

Padelinternational Bram Meijer traint TV-Neede

NEEDE - De racketsport padel timmert al jaren aan de weg en heeft inmiddels ook in Nederland een stevige voet aan de grond gekregen. Op meer dan vijftig locaties kan de sport al beoefend worden.

Door Rob Weeber

Padel wordt vaak vergeleken met tennis en squash, maar hoewel het van allebei iets wegheeft, bezit de sport een geheel eigen identiteit. In Spanje bijvoorbeeld is het na het voetbal de grootste sport met meer dan drie miljoen beoefenaars. In de Achterhoek is de TV-Neede de pionierslocatie waar al anderhalf jaar lang padel kan worden gespeeld. Na een eerste aanloopperiode is er inmiddels een enthousiaste, vaste groep padelspelers ontstaan die de basis vormt van de afdeling padel binnen de TV-Neede.

Nederlands beste speler en international Bram Meijer (1994) kwam al op zijn vijftiende bij de Enschedese club TEZ met padel in aanraking en was vanaf dat moment niet meer van de padelbaan weg te slaan. "Ik begon het spel steeds leuker te vinden en wilde er iets mee doen. In 2014 was ik lid van het Nederlands team en deed aan de WK op Mallorca mee. Het jaar erop besloot ik de opleiding padelinstructeur te doen en begon met lesgegeven bij TEZ. Vervolgens richtte ik in 2016 Padelschool Meijer op en raakte meer betrokken bij de regionale en landelijke promotie van de sport. Ik probeer anderen beter te maken en zeker ook plezier te laten houden in het spelletje. Daarnaast wil ik mijzelf blijven ontwikkelen. Voor 2017 had ik als doel gesteld om alle Nederlandse toernooien te winnen en de nummer een van ons land te worden. Daarnaast wilde ik ook internationaal verder komen en de Masters in Duitsland winnen. Samen met mijn toenmalige padelmaat Peter Bruijsten heb ik deze doelen kunnen realiseren. De volgende stap was mijn jongensdroom, aansluiting krijgen bij de top 200 van de wereld. Daarvoor moet je echter naar het buitenland, naar Spanje. Sinds begin dit jaar is die droom uitgekomen en train ik samen met mijn nieuwe padelmaat Uriƫl Maarssen in Bilbao, Spanje. Mijn avontuur wordt mede mogelijk gemaakt door Padel Talent, een stichting die talenten ondersteunt om zich in de padelsport te ontwikkelen. Tussendoor ben ik in Nederland, geef lessen en clinics en help de sport verder te promoten. In 2019 moet padel definitief op iedere sportkalender in Nederland staan."

Er bestaan goede contacten tussen TV-Neede en TEZ, wat al eerder resulteerde in een clinic door Bram. Dit beviel zo goed dat hij in april drie avonden training gaat verzorgen voor leden en niet-leden. Al in de clinic werd duidelijk dat Bram een hele prettige, laagdrempelige manier van lesgeven heeft, waarbij ontwikkeling en plezier hand in hand gaan. Voor Neede is het zeker weer een stapje voorwaarts in de ontwikkeling van de sport padel binnen de tennisvereniging.


www.tv-neede.nl