CDA Berkelland stelt Statenlid Jaap Jonk aan als verkenner

BERKELLAND - Het CDA heeft, als grootste fractie in Berkelland, het voortouw genomen bij de coalitievorming. Op vrijdag 23 maart heeft CDA-fractievoorzitter Gerard Hilhorst tijdens de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt dat zijn partij in deze fase van het proces wil gaan werken met een verkenner.

De CDA-fractie is verheugd dat het Gelders Statenlid (CDA) Jaap Jonk bereid is gevonden om de komende week verkennende gesprekken te voeren met alle fracties over de duiding van de uitslag van de verkiezingen van 21 maart. Jaap Jonk beschikt over veel bestuurlijke ervaring, hij was onder meer negen jaar fractievoorzitter in Berkelland. Momenteel maakt hij deel uit van de Provinciale Staten van Gelderland.
Deze fase zal rond 11 april afgerond zijn, daarna zal een informateur de coalitievorming verder begeleiden. De zetelverdeling na de verkiezingen is als volgt: CDA 8, GB 5, D66 4, VVD 4, PvdA 2, GL 2, en OBL 2. Het CDA vertrouwt op een goed en zorgvuldig proces en wenst de verkenner veel succes met zijn werkzaamheden.


Vrijwilligers gezocht bij Livio

NEEDE - Op de Livio-locaties in Neede vinden verschillende activiteiten plaats voor bewoners maar ook voor ouderen uit Neede en omgeving. Voor de volgende activiteiten is de afdeling Welzijn van Livio op zoek naar vrijwilligers.

Locatie de Hofmaat en de Werf: bingo, elke tweede donderdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur; begeleiding gebruik van de iPad of tablet, eens per twee weken op de maandagmorgen van 10.30 tot 11.45 uur; samen fietsen op de duofiets met bewoners van de Werf en de dagzorg; wandelen met bewoners van de Werf bij mooi weer ; voor de handige klusser, diverse klusjes in de Hofmaat.
Klein Schalig Wonen aan de Troeltrastraat is op zoek naar vrijwilligers voor diverse activiteiten op verschillende dagen en tijden.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Elles Wieggers, vrijwilligerscoördinator Livio, via tel. 0900-9200.


PCOB Neede eo bijeen

NEEDE - De voedselbank in een welvarend land. Eigenlijk moet dit niet nodig zijn, maar toch zijn er nog steeds te veel inwoners van Nederland afhankelijk van de voedselbank.

Tijdens de bijeenkomst, op 10 april, van de PCOB Neede en omstreken, gaat Theo Elzinga in op de noodzaak van de voedselbank. Wie komen er in aanmerking voor deze hulp, wie zijn die vrijwilligers en hoe wordt alles georganiseerd? Kortom, er wordt een kijkje achter de schermen gegeven van deze nuttige organisatie, die helaas nog steeds noodzakelijk is, zelfs in het welvarende Nederland.
De bijeenkomst van de PCOB in gebouw Diekgraven, achter de grote kerk, begint om 14.15 uur met het gebruikelijke huishoudelijke deel. Hierin wordt ook kort verslag gedaan van de gesprekken met diverse instanties over het seniorenbeleid van Berkelland. Op deze, al weer de voorlaatste bijeenkomst van het winterseizoen, zijn ook niet-leden van harte welkom.
De bijeenkomst begint om 14.15 uur en rond 16.45 uur wordt deze afgesloten.


Sam's Kledingactie

RIETMOLEN - De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood in Rietmolen vindt plaats op 6 en 7 april aan de Groothuizenweg 16. In Rietmolen kan gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen ingeleverd worden bij de familie Dwars op 6 april van 19.30 tot 20.30 en op 7 april van 11.00 tot 12.00 uur. Sam's Kledingactie dankt iedereen voor de kledingdonaties en voor de hulp aan het project van Mensen in Nood. De netto-opbrengst van de ingeleverde kleding komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.


Bijeenkomst De Komeet

NEEDE - Spirituele vriendenkring De Komeet houdt een openbare avond op woensdag 4 april, van 20.00 uur tot 22.30 uur, in De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. De avond zal worden verzorgd door Lea Manders, erkend astrologe, tevens tarotiste en reader. De entree voor niet-leden is 6 euro, voor leden 2 euro. De zaal is open vanaf 19.45 uur.