Mooie winst voor Fysio Eibergen-Boemerang

Mooie winst voor volleybalsters Fysio Eibergen-Boemerang


EIBERGEN - Na de winst tegen Hofnar-Bovo, afgelopen donderdagavond in Aalten, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rosstars uit Rossum op het programma. Dit team, getraind door de oudtrainer van Dames I, Helmut ter Braack, staat momenteel op de tweede plaats en dat zou dus een hele klus worden voor de speelsters van Fysio Eibergen-Boemerang. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Boemerang.

Coach Khaled el Aswad startte ook nu weer met Lotte Wassink, op de libero positie en Lotte liet ook in deze wedstrijd zien dat ze de taak als libero goed aankan.
Fysio Eibergen begon de wedstrijd overtuigend en had al snel een voorsprong van 5-0. Rosstars kwam daarna wat beter in haar spel en liep langzaam maar zeker naar Fysio toe. Toch bleef de ploeg uit Eibergen aan de goede kant van de score. Op de stand van 15-10 greep Helmut ter Braack naar een time out, maar het tij kon hij daardoor niet keren. Fysio Eibergen won de 1e set overtuigend met 25-15.
Ook in het begin van de tweede set nam Fysio Eibergen het voortouw en werd Rosstars goed onder druk gezet. Goede serveseries werden afgewisseld met gewonnen ralleys, maar Rosstars gaf zich niet gewonnen en tot 20-20 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Vooral op mid scoorde Rosstars en werd de set met 25-12 gewonnen.
Steffie Noordink begon in de derde set op de liberopositie, maar duidelijk was dat Fysio Eibergen niet in staat was Rosstars te pakken te krijgen. Het werd dus een knokstrijd om de winst. Geholpen door een goede serveserie van Miriam Wentink-Hahne werd Rosstars op de knieen gedwongen. De 3e set werd maar liefst 25-14 gewonnen.
Fysio Eibergen startte de vierde set wat moeizaam en over en weer begingen de ploegen een aantal slordigheden. Fysio Eibergen was het eerste weer bij de les en er ontspon zich een spannende strijd, maar de Eibergse ploeg bleef steeds op voorsprong. Bij de stand van 20-16 in het voordeel van Fysio kwam Rosstars nog een keer terug en werd het bij 23-19 nog even spannen. Een smashbal in het net werd Rosstars fataal en haalde Fysio Eibergen de set met 25-20 binnen en dus de winst met 3-1.
Fysio Eibergen blijft op vijfde plaats staan en zaterdag wordt weer thuis in de Pickerhal gespeeld nu tegen de huidige nummer 3 van de competitie, Wevo. De wedstrijd begint om 18.00 uur.


Zwolle wint laatste landelijke
straatcompetitie klootschieten

RUURLO/ZWOLLE/TOLDIJK – In de afsluitende en zevende landelijke straatwedstrijd klootschieten heeft KV Zwolle verrassend de eerste plaats voor zich opgeëist. De mannen uit Zwolle (bij Groenlo) konden onbevangen spelen omdat zij veel achterstand hadden op de drie koplopers. Op het parkoers van 't Trefpunt in Toldijk werd met een schot gewonnen van het Twentse Nooit Gedacht dat de tweede plaats bemachtigde. De overige Achterhoekse teams eindigden in de middenmoot. Klein Dochteren uit Lochem werd zesde en 't Broek uit Ruurlo elfde.

De drie podiumplaatsen leken vergeven maar doordat alle drie de topploegen steken lieten vallen werd het een spannende aangelegenheid. Ons Streven uit Tilligte stond eerste bij het ingaan van de laatste ronde en had drie punten voorsprong op Mander en vier punten voorsprong op Beuningen. In een direct duel won Zwolle ruim van Beuningen dat vijfde werd en Mander moest van Ons Streven winnen om nog kans op de titel te hebben. Dit lukte met een vierde plaats maar er moesten voldoende teams punten sprokkelen ten koste van Ons Streven. Uiteindelijk won Mander verrassend de landelijke titel met een punt voorsprong op Ons Streven en twee punten op Beuningen. Zelden was de straatcompetitie zo spannend. Van de Achterhoekse teams werd Zwolle knap vierde, Klein Dochteren werd zesde en 't Broek werd tiende in de eindrangschikking. Bij de vrouwen konden de Achterhoekse teams in de laatste competitie geen potten breken. 't Broek werd in de laatste omgang nog verdienstelijk derde. Het team van Respelhoek uit Geesteren werd achtste. In het totaalklassement werd Beuningen ruim kampioen voor Kluppelshuizen. 't Broek eindigde als vijfde en Respelhoek bezet de zevende plaats.


Kruisjasmarathon prooi voor
Benny Olthoff

EIBERGEN - Benny Olthoff is de grote winnaar geworden van de kruisjasmarathon in Eibergen.

Afgelopen zaterdag hield de Eibergse Kaart Club de dertiende editie van de kruisjasmarathon in het clubcafe de Beuk in Eibergen. Er hadden zich twee en vijftig deelnemers aangemeld. Om tien uur werd er begonnen met de eerste drie van de zeven rondes begonnen. Daarna kregen de deelnemers een stamppotbuffet geserveerd en daarna ging men verder met de vier laatste rondes. Op het eind van middag bleek dat Benny Olthoff uit Eibergen de winnaar van 2017 ook nu weer oppermachtig was en met grote voorsprong won met 9851 punten. Op de tweede plaats eindigde Harrie Schrooten ui Enter met 9464 punten en derde werd Johan Stortelder uit Groenlo met 9253 punten.

Achter de drie podiumplekken zagde ranglijst van de eerste tien er als volgt uit: 4. Gerrit Pongers, Markelo met 9210 punten; 5. Herman Rouwenhorst, Eibergen 9183 punten; 6. Fred ter Woerd,Beltrum 9167 punten; 7. Martin Rots, Lievelde 9150 punten; 8. Jan Luttikholt, Groenlo; 9145 punten; 9. Gerard Asbreuk, Haaksbergen 9126 punten; 10. Rene Heubach, Eibergen 9056 punten.
Na afloop kregen de eerste 25 deelnemers allen nog een vleesprijs mee naar huis.