Eibergse klootschieters op dreef op eigen parcours

EIBERGEN – Onder Siberische toestanden werd vorig weekeinde de elfde en voorlaatste Achterhoekse klootschietcompetitie gehouden in Eibergen.

Op parcours Hupsel kon de wind tekeergaan over de kale vlakte. Niet alle ploegen gingen hier even goed mee om. KV 't Broek uit Ruurlo had er nog het meeste last van en verspeelde zo goed als zeker de kans op de derde plaats in de competitie. Koploper Zwolle uit Groenlo won wederom en is alleen theoretisch nog in te halen door Klein Dochteren uit Lochem. De voorsprong van Zwolle is met nog een wedstrijd te gaan zeventien schoten. De koplopers sloegen een klein gaatje maar daarachter waren de verschillen klein tijdens deze elfde competitiewedstrijd. Directe tegenstander Respelhoek uit Geesteren werd op gepaste afstand tweede met 53 schoten. De derde plaats in het algemeen klassement kwam steviger in hun handen, aangezien 't Broek met 58 schoten en een achtste plaats toegaf op de mannen van Respelhoek. Eibergen deed het met 54 schoten goed en liep iets uit op Zwolle 2. In het tussenklassement is het verschil tussen Eibergen en Zwolle 2 drie schoten in het voordeel van Eibergen. Een gelopen race is het dus nog niet met nog een wedstrijd te gaan. 't Broek staat nu zes schoten achter op Respelhoek op een vierde plaats in het tussenklassement. Onderlingen uit Haarlo behaalde 57 schoten en eindigde op een zevende plaats. Dit was een schot beter dan het tweede team van 't Broek dat de rij samen met Klein Dochteren 2 in de eerste klasse sloot.

Het Borculose Dijkhoek had een redelijke dag door met 65 schoten op een zesde plaats in de tweede klasse te eindigen. Dit was zeven schoten meer dan winnaar Zwolle 4 in deze klasse. 't Broek 3 veroverde verrassend de tweede plaats, met 59 schoten. Zij bleven maar één schot achter op het eerste en tweede team van 't Broek die beide uitkomen in de eerste klasse. 't Broek 3 staat nu vierde net achter Onderlingen 2. Heksenkring (Barchem) werd achtste maar deed het met 65 schoten nauwelijks onder voor de anderen in die groep die opvallend aan elkaar gewaagd waren afgelopen weekend. Heksenkring staat vijfde in het tussenklassement met maar twee schoten voorsprong op Klein Dochteren 3. Dijkhoek bezet de achtste plaats.

De volgende en laatste competitiewedstrijd is op zondag 15 april bij De Onderlingen in Haarlo.