Naast de Paastoertocht  voor mtb'ers is er ook een familietocht te fietsen met 'gewone' fietsen. Foto: PR
Naast de Paastoertocht voor mtb'ers is er ook een familietocht te fietsen met 'gewone' fietsen. Foto: PR Foto:

Paastoertocht voor mtb'ers

ACHTERHOEK - Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, wordt de elfde Paastoertocht in Aalten gehouden. Zoals de afgelopen jaren zal ook dit jaar de opbrengst worden gedoneerd aan Stichting Vrienden van Estinea. Dit jaar gaat de opbrengst naar de aanschaf van een toestel in de te realiseren nieuwe Beweegtuin in Aalten.

Dit jaar zijn er opnieuw drie afstanden die op de mountainbike gefietst kunnen worden, 25, 35 en 55 km. Voor het tweede jaar wordt de familietocht georganiseerd. Deze route is 25 km lang en ook met de gewone fiets te rijden. Tussen 8.30 uur en 10.00 uur kunnen de mountainbikers zich inschrijven voor vijf euro per persoon. De gezinstocht kan gezamenlijk gefietst worden met voorfietsers, start is tussen 10.00 en 11.30 uur. De kosten hiervoor zijn vijf euro per persoon. Uiteraard kan ook de routebeschrijving gekocht worden om de tocht individueel te fietsen. De inschrijving en start van alle routes is bij het Romienendal, Aladnaweg 3 in Aalten.

Het parcours
De tocht voert rondom Aalten en Bredevoort. De lange afstand maakt een uitstapje richting IJzerlo. Alle routes doen aan het eind de Vennebulten aan. Het is een afwisselende tocht met veel bos en wat technische stukken zodat het voor iedereen goed te fietsen is. De familietocht is over grotendeels verharde maar altijd goed begaanbare wegen.

Goed verzorgd
De deelnemers worden goed verzorgd. Op twee pauzeplaatsen wordt er geheel kosteloos voor verversing en verfrissing gezorgd. Na afloop kan de fiets worden schoongespoten en biedt het Romienendal de mogelijkheid om op adem te komen en de verloren calorieën weer aan te vullen.

Opbrengst voor Stichting Vrienden van Estinea
De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Vrienden van Estinea. De stichting zet zich in voor mensen met een beperking. Het geld wordt gebruikt voor de realisatie van activiteiten, voorzieningen en zorgprojecten waar geen reguliere financiering voor is. Dit jaar is de bijdrage voor een toestel om een beweegtuin te realiseren. Op deze manier dragen zij bij aan het levensgeluk van mensen met een beperking.


facebook.com/Paastoertocht

www.vriendenvanestinea.nl