EMC De Kroonrijders trapt nieuwe motorseizoen af

EIBERGEN - Bij de motorliefhebber begint het al te kriebelen, het voorjaar komt er eindelijk aan. EMC de Kroonrijders uit Eibergen is een vereniging voor jong en oud, met een groot aantal enthousiaste leden. Echte liefhebbers met ieder zijn eigen favoriete motormerk, zoals Harley-Davidson, BMW, Honda, Suzuki, Triumph. Leden die regelmatig met elkaar een tocht maken. Onder tochten verstaan zij gezellig en veilig met elkaar een dag heerlijk motorrijden. Geen racen. Daar heeft men doordeweeks al genoeg mee te maken. Ze doen dit meestal op zondag of op een mooie zomeravond midden in de week. De routes vormen altijd een verrassing. Tochten door Nederland, maar ook over de grens, altijd uitgezet door een toercommissie, die ook die dag als voorrijders voor en in de groep rijden. Enkele voorbeelden zijn de picknick/brunch toertocht, bouwvaktoertocht en traditiegetrouw het Hemelvaartweekend. Deze meerdaagse tocht leidt naar een campingbestemming ergens in het buitenland. Tevens is er in augustus een familie/clubdag, beginnend met een toertocht en daarna een gezellige dag met elkaar. Het is beslist geen verplichting om aan iedere toerrit deel te moeten nemen. Op de Facebookpagina Eibergse Motor Club 'De Kroonrijders' en op www.eibergsemotorclub.nl is de toer- en evenementenkalender van dit jaar te vinden. Contact opnemen via EMCsecretaris@hotmail.com mag ook.


Drie dames met 98 bij schietcompetitie De Kroon

EIBERGEN - De vierde schietwedstrijd in de Buurt- en Straatschietcompetitie 2018 (editie 36) georganiseerd door Schietvereniging de Kroon Eibergen werd geschoten op 20 maart en 22 maart.

Irma Hartemink uit team DKDS 2, Samantha te Rietmole uit team DKDS 1 en Wendy Ketterink uit team Hofvenners 1 hebben samen met 98 punten het hoogste geschoten bij de dames. Paul Vennevertloo uit team Café Rotering 1 en Mark Stokkers uit team DKDS1 hebben samen met 99 punten het hoogste geschoten bij de heren.
In poule 1 staat DKDS 2 bovenaan met 7 wedstrijdpunten en 1556 geschoten punten. In poule 2 staat Togo 1 bovenaan met 7 wedstrijdpunten en 1511 geschoten punten. In poule 3 staat S-Bocht 1 bovenaan met 7 wedstrijdpunten en 1486 geschoten punten. In poule 4 staat Olden Eibergen 2 bovenaan met 8 wedstrijdpunten en 1477 geschoten punten. In poule 5 staat Leugemorshoek 2 bovenaan met 6 wedstrijdpunten en 1454 geschoten punten. In poule 6 staat Motormuizen 3 bovenaan met 6 wedstrijdpunten en 1401 geschoten punten. In poule 7 staat 't Caatje 1 bovenaan met 8 wedstrijdpunten en 1361 geschoten punten. De vijfde wedstrijd wordt geschoten op dinsdag 3 en/of donderdag 5 april.