Archief historische kring verhuisd

EIBERGEN - Vanaf heden is het archief van de Historische Kring Eibergen niet meer gevestigd in kulturhus 't Spieker, maar op het adres Grotestraat 56 (boven de bibliotheek) te Eibergen. Het archief blijft, net als voorheen, zaterdags voor het publiek vrij toegankelijk van 10.00 tot 12.30 uur.

Omdat het archief op de verdieping is gehuisvest is er een traplift geïnstalleerd zodat mensen die moeilijk ter been zijn ook in staat zijn het archief te bezoeken. Het archief herbergt een verzameling boeken en tijdschriften betreffende het werkgebied van onze vereniging (Eibergen, Beltrum, Rekken en omgeving) ofwel geschreven door auteurs uit het werkgebied. Daarnaast is er een verzameling krantenknipsels en ook een collectie bidprentjes in te zien. Tenslotte is het mogelijk dat een van onze vrijwilligers belangstellenden op weg helpt met het opzetten van een familiestamboom.


'Stress te lijf' in Bibliotheekcafé Neede

NEEDE - Het Bibliotheekcafé in Neede staat op donderdag 5 april in het teken van stress. Henny Baeken zal aanwezig zijn voor meer informatie. Het Bibliotheekcafé wordt gehouden van 14.15 tot 15.30 uur.

Stress heeft meer invloed op je leven dan je denkt. Nerveus, opgejaagd door het leven racen is niet gezond. Het overbelast je lichaam en belemmert herstel. Een burn-out, chronische stress en altijd pijn wil niemand.

Tijdens het Bibliotheekcafé op 5 april vertelt Henny Baeken hoe je stress kunt voorkomen. Met oefeningen en vragen leert ze hoe om te gaan met stress. Henny geeft haptonomie en pessotherapie. Ze heeft een praktijk in Eibergen, maar afspraken in Neede zijn ook mogelijk. De toegang is gratis.


www.actieenanimo.nl


Eieractie Muziekvereniging Euphonia

EIBERGEN - Op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 maart wordt de jaarlijkse huis-aan-huisverkoop van eieren gehouden. Vanaf 18.00 komen leden van Muziekvereniging Euphonia aan de deur om eieren te verkopen. De actie wordt georganiseerd door de DOE-dames van Euphonia. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan de muziekvereniging.


Bijeenkomst De Komeet

NEEDE - Spirituele vriendenkring De Komeet houdt een openbare avond op woensdag 28 maart, van 20.00 uur tot 22.30 uur in De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. De avond zal worden verzorgd door Thierry Holtkamp, met helderziende waarnemingen aan de hand van voorwerpen en foto's. De entree voor niet-leden is 6 euro, voor leden 2 euro. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Informatie: Alice Bloemendal, tel. 0545 273818.


dekomeetneede.nl


Boekenmarkt Trefpunt De Berg

NEEDE - Op zaterdag 31 maart houdt Trefpunt/De Berg de maandelijkse boekenmarkt in het gebouw aan de Bergstraat 63a te Neede, van 09.00 uur tot 12.00 uur. De inkomsten worden mede gebruikt voor de instandhouding van de speeltuin. Het aanbod bestaat uit thrillers, streeklectuur, kinderboeken, puzzels, cd's,enzovoorts. Ook is iedereen welkom voor een praatje en een kopje koffie. Overtollige boeken de organisatoren goed gebruiken voor de verkoop.


Molenavond in Rekken

REKKEN - Op dinsdag 4 april houdt de Stichting Vrienden van de Piepermolen de jaarlijkse Molenavond in zaal Kerkemeijer aan de Rekkenseweg 44 te Rekken. Het programma is vrij toegankelijk voor donateurs en alle andere belangstellenden en vangt aan om 20.00 uur. Na ontvangst met koffie geeft Wim Giesbers aan de hand van lichtbeelden en verhalen een indruk van van het oude Rekken en omgeving.


Dubbel succes voor amazone Karlijn met The King en Futuro

EIBERGEN - Tijdens de eerste outdoor dressuurwedstrijd in Almelo wist de Eibergse Karlijn dubbel succes te boeken met haar pony's The King en Futuro v.d. Ponderosa hoeve.

Met Futuro behaalde ze de eerste prijs in de klasse B met 186 punten en in de klasse Z2 scoorde ze met The King 256 punten die wederom een eerste prijs opleverde. Karlijn komt uit voor de Sterruiters.