Rotor-sportverkiezing

Vervolg van de voorpagina

EIBERGEN - De Rotor-sportverkiezing van Eibergen vond vorige week plaats.

Bij de sportvrouwen steeg de spanning. Maar liefst drie amazones stonden op het podium, naast tennisster Maike Klein Gunnewiek, die uiteindelijk met de prijs naar huis ging. Samen met spelers van haar tennisvereniging haalde zij een tweede plaats op het landelijke TOP-klasse teams. "Ik ben heel blij dat ik de prijs krijg, maar dat was nooit gelukt zonder mijn teamgenoten. Daarom draag ik de prijs ook aan hun op", zegt Klein Gunnewiek hierover.

Lat te hoog
Van spanning geen sprake bij Joost Somsen. Als enige genomineerde sportman ging hij gegarandeerd met de prijs naar huis. De 19-jarige triatleet is een groot talent. Ooit begon hij bij ASV in Eibergen met hardlooptrainingen die hij daarnaast aanvulde met eenzame tochten op de welrennersfiets. Dankzij zijn vader kwam hij in aanraking met de triatlon. "Maar zwemmen is niet mijn sterkste punt en dat komt omdat ik daar te laat mee ben begonnen met trainen. Je zou dan vanaf je achtste al met zwemtraining moeten beginnen", legt de student uit. Hij presteerde het onder andere om in 2017 de 1/8 Pouw Triatlon van Rijssen op zijn naam te schrijven en haalde de derde plek bij het NK triatlon voor junioren. Dat hij door triatlonvereniging TTvWHofvanTwente werd benaderd is niet zo gek en daar ligt de focus vooral op het verbeteren van zijn zwemkwaliteit. Naast zijn studie bewegingswetenschappen in Groningen vindt hij genoeg tijd om te trainen. "Soms leg ik de lat te hoog. Dan win je het ene, maar dan kijk je alweer naar de volgende wedstrijd. Ik wil proberen om te starten bij de Bundes Liga in Duitsland. Daarnaast is dit jaar mijn laatste kans om de Nederlands kampioenschappen op de cross, duatlon en triatlon te winnen", besluit Somsen.

Publieksprijs
Daarnaast koos het publiek de pas achtjarige Jelle Masselink tot winnaar. Jelle haalde een eerste plek op de Gelderse kampioenschappen turnen. Dit deed hij op de brug en voltige op de toestelkampioenschappen. Zijn grote voorbeeld? "Epke Zonderland", zegt hij verlegen.
Elk jaar kiest de jury van de Rotor-sportverkiezing een vrijwilliger van het jaar. Hans Heuving is jarenlang actief vrijwilliger van volleybalvereniging Boemerang en is onder andere lid van de technische commissie. Hij kreeg daarvoor de vrijwilligersprijs.


Bakker Stroet gast bij KBO in Eibergen

EIBERGEN - Op donderdag 22 maart komt, in het kader van de 'dialectmaand', bakker Marcel Stroet uit Neede bij de KBO in Eibergen. Bakker Stroet zal, op zijn eigen vertrouwde manier, in het dialect, zoals hij het zelf zegt 'wat mooie fratsen vertellen'. Hij geeft aanwezigen ook tips over hoe ze het beste om kunnen gaan met hun dagelijks brood. Verder zal er zeker wat te 'preuven' zijn. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden bij De Klok in Eibergen. Leden van de PCOB en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening.