Bromfietsclub opent seizoen met tourrit

BELTRUM - De openingsrit van het seizoen van Bromfietsclub Beltrum (BCB) is op zondag 8 april. De brommer hoeft niet in nieuwstaat te zijn. Wel moet de brommer natuurlijk technisch in orde zijn. Deelname is gratis maar op eigen risico . Vertrektijd 10.00 uur bij Café Dute in Beltrum. Wie zin heeft in een kopje koffie met een broodje, kan om 9.30 uur aankomen.

Bromfiets Club Beltrum is een vereniging voor bezitters van een oldtimer bromfiets. Het doel van Bromfietsclub is om de kennis die binnen de club aanwezig is met elkaar te delen en het behoud van oldtimer bromfietsen na te streven.
Jaarlijks worden er verschillende toerritten gereden. Doordat deze iedere keer door iemand anders uitgezet worden zien de rijders telkens weer een ander stukje van de Achterhoek en Twente. Naast tourritten worden er ook gezellige bijeenkomsten gehouden en een weekend weg op de brommer.
Het karakteristieke aan de bromfietsclub is dat haar leden van alle leeftijden zijn en het een van de weinige bromfietsclubs die niet merk gebonden is. Daarnaast kent de 36-leden tellende vereniging een zeer trouwe opkomst.

Meer informatie is te verkrijgen bij Stan Kok tel. 0544-482309.


Palmpasenoptocht door kinderen de Sterrenboog

BELTRUM - Op zondag 25 maart vanaf 10.30 uur is er een korte palmpasenviering in de Beltrumse kerk met medewerking van kinderen van basisschool 'de Sterrenboog'. De kinderen van groep 1 tot en met 4 maken op school een palmpasenstok. Deze versierde stok nemen zij mee naar de kerk, zodat iedereen ze kan bewonderen. Aansluitend is er een palmpasenoptocht door een aantal straten van Beltrum met Harmonie-orkest Concordia. Iedereen is welkom in deze viering. Belangstellenden zijn ook welkom om naar de optocht te komen kijken.


Computercursussen in
bibliotheek Ruurlo/Neede

BERKELLAND – In april start er in twee bibliotheken in Berkelland een nieuwe cursuscyclus Klik & Tik. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. Op 9 april starten de cursussen Klik & Tik 1 en 2 in Ruurlo. Vanaf 18 april kunt u voor Klik & Tik 2 terecht in Neede.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Men kan vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. Met de computer kunnen vanuit huis biebboeken gereserveerd worden, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door mensen zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van zes lessen. Wie zelf een laptop heeft, wordt verzocht deze mee te nemen, dan kan men met de eigen laptop aan de slag. Wie geen laptop heeft kan er een gebruiken van de bieb.
Wie nog niet bekend is met computers of met internet kan de cursus Klik & Tik 1 volgen: Computer basiskennis (6 lessen). Startdatum in Ruurlo: maandag 9 april (15.00 tot 16.00 uur). Wie de cursus Klik & Tik 1 heeft gevolgd kan verder met Klik & Tik 2: Windows 10 & internet (6 lessen). Deze cursus start in Ruurlo op maandag 9 april (13.00 tot 14.30 uur) en in Neede op woensdag 18 april (13.30-15.00 uur).

Informatie opvragen of aanmelden kan bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 52 per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60).


Bijeenkomst Dag van de Achterhoekse Popmuziek

ACHTERHOEK - De Dag van de Achterhoekse Popmuziek viert dit jaar haar eerste lustrum. Op 17 november vindt de vijfde editie plaats en naar verwachting wordt deze groter dan ooit. In aanloop naar dit lustrum is besloten een bijeenkomst te houden op zondagmiddag 25 maart bij BLEND aan de Gasthuisstraat 13 in Doetinchem. De entree is vrij. Iedereen die mee wil denken over de invulling van, of vragen heeft over deelname aan de vijfde Dag van de Achterhoekse Popmuziek is van harte welkom mee te komen praten. De inloop is vanaf 14.00 uur. Vanaf 15.00 uur geeft de organisatie een presentatie over alle do's en don'ts van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek en staan zij klaar om antwoord te geven op alle vragen die daarna nog over zijn. Alle input is van harte welkom.