Provinciale handwerktentoonstelling

VORDEN – In het Kulturhus van Vorden vindt donderdag 22 en vrijdag 23 maart de grote Gelderse handwerktentoonstelling van de Vrouwen van Nu Gelderland plaats. Vrouwen uit heel de provincie exposeren hier de mooiste handwerken die zij het afgelopen jaar maakten.

Sommige werkstukken zijn gemaakt tijdens handwerkdagen zoals het blackwork shading borduurwerk en de sashiko werkstukken. Andere zijn tijdens cursussen gemaakte werkstukken zoals het Marker borduren. Ook worden er individuele werkstukken zoals quilts, kantwerk, breiwerk, haakwerk en vele andere technieken tentoongesteld. Tijdens de tentoonstelling is er ook een winkeltje, waar leuke tweedehands koopjes op handwerkgebied zijn te vinden. Er zijn drie kramen waar een ruime keuze aan handwerk artikelen te koop is. En natuurlijk is er ook de verloting, waarbij van alles te winnen valt. In de hal van het Kulturhus is een handwerkcafé, waar iedereen bij kan aanschuiven. De entree bedraagt vier euro voor leden van Vrouwen van Nu en zes euro voor niet-leden. Kinderen en mannen mogen gratis naar binnen. Openingstijden: donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Beatles Revival en Moonyard in De Herberg

VORDEN - In De Herberg in Vorden treedt op maandag 2 april, Tweede Paasdag, The Beatles Revival Band op in de grote zaal.

The Beatles Revival Band is één van 's werelds beste coverbands van The Beatles. De band, afkomstig uit Tsjechië, treedt overal ter wereld op. Het optreden in Vorden stond oorspronkelijk gepland voor eind december 2017 maar kon toen door omstandigheden niet doorgaan.
Het programma begint om 16.00 uur met in het voorprogramma Moonyard met covers van onder meer Eric Clapton, The Stones enzovoorts. De zaal is vanaf 15.00 uur open. Kaarten voor deze middag zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Herberg in Vorden .
Sinds ruim een jaar zijn Patricia ten Barge en René Brummelman de uitbaters van De Herberg. Zij zijn van plan om naast muzikale avonden voor de jeugd ook een aantal zondagmiddagen per jaar te organiseren voor de leeftijdsgroep vanaf circa 35 jaar.


Afscheid van Toonkunst met Johannes Passion

WINTERSWIJK - Op Palmzondag 25 maart geeft Toonkunst Oost Achterhoek voor de laatste maal een concert; de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Na 152 jaar neemt Toonkunst afscheid van haar oratorium minnend publiek.

De Johannes Passion werd voor het eerst in 1952 door het Toonkunstkoor in het repertoire opgenomen en is tot 2011 nog 13 keer uitgevoerd. Met deze 14e uitvoering sluit Toonkunst haar lange koortraditie af. Met name het slotkoor en het slotkoraal passen naadloos mooi aan bij dit afscheid.
De Johannes Passion is het lijdensverhaal naar het evangelie van Johannes,aangrijpend door de felle en dynamische koorpassages en aria's. De historische instrumenten van Concerto Barocco realiseren een klankkleur waardoor u ervaart wat Bach als componist wilde laten horen en voelen.
De algehele leiding is in handen van Iassen Raykov.
Het concert begint om 15.00 uur en wordt gehouden in de Jacobskerk, Markt, Winterswijk.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor, bij foto Lieverdink, Weurden 38a, Winterswijk en via de leden. Kosten voor het middenschip 22,50 euro en zijbeuk 15 euro, aan de kassa 2,50 euro meer.


www.toonkunst.com


Lezing Historische
Vereniging Old Reurle

RUURLO - De maartlezing van de Historische Vereniging Old Reurle, op 28 maart zal aansluitend aan de jaarvergadering plaatsvinden. Michael Bink uit Wichmond komt een interactieve presentatie geven over het ontstaan van Cacao en Chocolaterie Magdalena in Wichmond. De lezing wordt gehouden bij De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo. In verband met de jaarvergadering is de aanvang 19.30 uur.


Inloop voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 26 maart van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.