Berkelland is rijk aan kampioenen

Vervolg voorpagina

Salto's
Een wat minder bekende sport is het trampoline springen. De leden van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RVG) wisten in 2017 weer een berg medailles bij elkaar te springen. De Ruurlose meiden Mady Brundel en Linn te Veldhuis zijn Nederlands kampioen bij het synchroon springen. "Dat we eerste zouden worden had ik niet verwacht. Er zijn heel veel goede tegenstanders en daardoor is het lastig in te schatten hoe goed wij het deden in vergelijking tot de rest", vertelt de 10-jarige Mady. Zij haalde ook nog eens een derde prijs in haar klasse, meisjes pupil-D. Haar teamgenootje Linn (10) wist deze klasse te winnen en ging met het goud naar huis. En dat was best spannend vertelt ze. "Ik was als laatste aan de beurt en mocht pas springen toen de rest klaar was. Daar werd ik wel zenuwachtig van", legt Linn uit. De dames vinden de sport erg leuk, juist omdat het niet zo bekend is bij het grote publiek en de salto's die zij in de lucht draaien. "Maar ik weet niet of ik met trampoline springen doorga hoor. Later wil ik bij de recherche, dat lijkt mij heel leuk", zegt Linn.

Pannenkoeken
De huldiging in het gemeentehuis was niet alleen voor sporters. Zo is Eibergenaar Kevin Achterhuis eerste geworden tijdens het NK Skills Restauratie (het wk voor beroepen). Hij restaureerde een kerkbank. Achterhuis studeert aan het ROC van Twente. De Heikamp bakt de beste pannenkoeken en Dj Mike Gerritsen won de award voor Artist of the year 2017, als beste DJ Gigstarter.


IVN-wandeling: de Leemputten

GROENLO/HOLTERHOEK - IVN Oost-Achterhoek houdt op zondag 18 maart een wandeling in natuurgebied De Leemputten. Het thema van de wandeling is watervogels. De start is om 14.00 uur bij de TOP bij café Haak en Hoek aan de Holterhoekseweg 6 in Groenlo.

Parkeren kan langs de zijstraat hiervan: de Zwolse Veenweg (zandweg). Laarzen, of ander waterdicht schoeisel zijn aan te bevelen. Halverwege de wandeling is er een koffie/theepauze tegen een geringe vergoeding.

Informatie over de wandeling is te krijgen bij Els van Dijk, tel. 0543-569691 of 06-12361482.