Mady Brundel (l) en Linn te Veldhuis zijn de beste synchroon trampoline springers van hun klasse. Foto: Susanne ten Have.
Mady Brundel (l) en Linn te Veldhuis zijn de beste synchroon trampoline springers van hun klasse. Foto: Susanne ten Have. Foto:

Berkelland is rijk aan kampioenen

BERKELLAND - Pannenkoeken bakken, Dj'en, trampoline springen, touwtrekken, beachvolleyballen, judoën of survivalrunnen. In Berkelland zijn deze toppers te vinden. In het gemeentehuis in Borculo werden afgelopen donderdag deze kampioenen van de gemeente in het zonnetje gezet.

Door Susanne ten Have

En niet alleen op sport- maar ook op cultureel gebied is de gemeente rijk aan kampioenen. Tijd dus om ze te eren voor hun geweldige prestaties.

Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Han Boer huldigden de winnaars van 2017 met hulp van Rob Dieperink. De Borculose gastspreker is scheidsrechter bij de KNVB. De aanwezigen wisten allemaal om op Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch niveau een eerste, tweede of derde plaats te behalen.


Olympisch goud
Bij het zwemmen wisten de Rietmolennaren Theo Schouten en Laurens Klein Breteler weer een aantal medailles bij elkaar te zwemmen. Schouten won de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 en 100 meter vlinderslag op de korte baan in Maastricht. In Eindhoven zwom hij zelfs een nieuw Nederlands record op de 50 meter vlinderslag in de categorie 70-plus. Zijn collega-zwemmer Klein Breteler mag zich zelfs wereldkampioen noemen op de World Masters Games in Auckland (Nieuw-Zeeland). Ook wel de Olympische Spelen voor senioren genoemd. Dat hij graag wint schuift hij niet onder tafels of stoelen. "Ik ga graag de competitieve strijd aan", vertelt de 60-plusser. "Ik ben ijverig met alles. Of het een kaartspelletje is of een zwemwedstrijd ik wil winnen." Lees verder op pagina 11