Wie heeft Topper gezien? Foto: PR
Wie heeft Topper gezien? Foto: PR Foto:

Bewegen centraal in Alzheimer Café

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Het thema van deze maand is: Fit blijven na de diagnose

Voor mensen met dementie is het belangrijk dat ze zo lang mogelijk in beweging blijven. Lichaamsbeweging kan het dementieproces vertragen. Het is belangrijk voor een goede nachtrust, vermindert stress en depressieve gevoelens. De fysiotherapeut van Livio informeert én gaat met de aanwezigen aan het bewegen.

Wanneer: dinsdag 13 maart, in Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo, van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Meer informatie staat op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of is te verkrijgen via tel.: 06-13514411.


Novia op de koffie bij Vrouw Actief Haarlo

NOORDIJK - Dinsdag 13 maart gaan de leden van Novia op uitnodiging naar Vrouw Actief Haarlo. Ze gaan daar een informatieve lezing bijwonen over koffie en thee. Deze lezing wordt verzorgd door Drikus Semmelink van koffie-en thee schenkerij V.O.F. uit Lochem. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie/thee klaar bij Café Prinsen in Haarlo.


Pubquiz in café De Stier

EIBERGEN - Woensdag 14 maart houdt Café De Stier een Pubquiz. De Pubquiz is een algemene kennisquiz die bestaat uit acht ronden met vragen, muziekfragmenten, foto's en audiotracks. Meedoen kan individueel of met een team van maximaal vijf personen. Een foutloze ronde levert wat versnaperingen op en het winnende team ontvangt eeuwige roem en een rondje van de zaak.

Aanvang 20.00 uur. Eindtijd: 23.00 uur. Deelname aan de quiz bedraagt twee euro per persoon.


NL Doet: Schoonmaak actie Natuurbad Rekken

REKKEN - Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen op zaterdag 10 maart, tijdens NLdoet, om te helpen het Natuurbad Rekken weer zomer- en zwemklaar te maken. De werkzaamheden starten om 9.00 uur en naar verwachting is het werk rond 13.00 uur klaar. Om op zaterdag 28 april weer heerlijk te kunnen zwemmen moet het zand verschoond worden. In en rondom het zwembad moet het bladafval opgeruimd worden en onkruid uit het zuiveringsgedeelte gehaald worden.

Neem hark, schep en bladblazers mee en steek samen met dorp- en buurtgenoten de handen uit de mouwen. Een paar uur werken in de buitenlucht en tussendoor heerlijke koffie en na afloop vers gemaakte soep van de boer. Een mooi moment om en natuurlijk na een lange winter elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Voor meer informatie: http://www.nldoet.nl/zoeken
Op zaterdag 29 en zondag 30 april kunnen belangstellenden een seizoensabonnement kopen met 5 euro korting. Ook dit jaar worden er weer activiteiten in en om het bad georganiseerd, zoals de zwemvierdaagse, diverse kinderfestiviteiten en op zaterdag 16 juni de mini-triatlon en van 16 tot en met 20 juli de Nationale Zwemvierdaagse. Alle informatie over het zwemseizoen 2017 is te vinden op de website www.zwembadrekken.nl.

Voor meer informatie: Mieke van Aspert-Mos: 06-23100817, mieke@vanaspertbc.nl.


Waar is Topper?

EIBERGEN - Topper is een wit/rode kater van 2 jaar oud, gecastreerd en wordt vermist op de Huenderstraat in Eibergen. Hij heeft wat rood boven op de kop en op de rug en achter bij zijn linkerachterpoot, hij draagt een blauw bandje.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088-0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.