De jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Foto: Gonnie Nijhof
De jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Foto: Gonnie Nijhof Foto:

Jubilarissen krijgen speld uitgereikt

EIBERGEN - Op de jaarlijkse feestavond van Kanarie- & Exotenvereniging de Berkel uit Eibergen zijn vijf leden in het zonnetje gezet vanwege het 40-jarig lidmaatschap. De heren M. Heutinck, H. Garritsen en J. Wierda zijn veertig jaar bondslid. De heren D. Schäperclaus en E. Egberink zijn veertig jaar verenigingslid. Zij hebben een verenigingsspeld ontvangen. De heren Wierda en Egberink zijn een aantal jaren bestuurslid geweest van de vereniging. De spelden zijn uitgereikt door de heer G. Hondorp als afgevaardigde van district Gelderland.


Vrijwilligers Zonnebloem in het zonnetje gezet

REKKEN - Op 27 februari, de jaarlijkse bingomiddag voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Rekken, was er voor twee vrijwilligers een grote verrassing. Na de koffie met gebak kreeg Vincent Elferink, de voorzitter van de regio noord-oost Achterhoek, de gelegenheid om de vrijwilligsters toe te spreken. De beide dames werden door Vincent Elferink gehuldigd voor vele jaren trouwe dienst als vrijwilligster. Sonja Driesman kreeg de zilveren speld voor haar inzet voor de periode van tien jaar. Truus Geesink kreeg de gouden speld. Zij is maar liefst 25 jaar actief als vrijwilligster voor de afdeling Rekken van de Zonnebloem. Voor beiden was een bos bloemen, een oorkonde een bijzondere plak chocolade met daarop een foto van hen beiden. Voor Truus was er nog een extra herinnering in de vorm van een metalen zonnebloem met inscriptie.


Kennismakingscursus bijenhouden

EIBERGEN - Wie geïnteresseerd is in het leven van bijen en is geboeid door bloemen en planten in de eigen omgeving, is wellicht ook geïnteresseerd in het houden van bijen. Het is een hobby die mensen dichter bij de natuur brengt. De bijenhoudersvereniging verzorgt dit voorjaar een kennismakingscursus bijenhouden. Deze kennismakingscursus is een ervaringsgerichte training met theorie en praktijkbijeenkomsten in maart april mei en juni. De cursus bestaat uit drie theoriebijeenkomsten over bijen en alle zaken die men zou moeten weten om het gedrag van bijen een beetje te kunnen begrijpen. De theorielessen worden gehouden op 28 maart, 4 en 11 april 's avonds van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur en vinden plaats in het AOC Oost in Borculo. Met de kennis opgedaan in deze theorielessen volgen een viertal praktijkbijeenkomsten waarin men onder begeleiding in een bijenvolk gaat werken. De onkosten voor deze cursus zullen zijn: de aanschaf van een bijenkap en eventueel handschoenen. Dit bedrag zal zal rond de 35 euro liggen. Belangstellenden voor deze kennismakingscursus bijenhouden kunnen zich voor 17 maart aanmelden, via bhvberkelland@hotmail.com of voor tel. 0545-72271.


Iwan van Velden vijfde op NK tot 21 jaar

EIBERGEN - Op zaterdag 3 maart behaalde de 17-jarige Iwan van Velden uit Eibergen een vijfde plek op het NK -21 in de gewichtsklasse -66 kg in Almere. De eerste partij verloor hij van de latere Nederlands kampioen. Hierna heeft hij vijf partijen met ippon gewonnen. Helaas verloor hij de wedstrijd om het brons en was de vijfde plek voor hem het maximaal haalbare resultaat. Het is een goede prestatie van de 17-jarige Iwan die door een blessure aan zijn hand vijf weken niet hard heeft kunnen trainen. Door het behalen van de vijfde plek heeft Iwan nu ook de talenten status en is hierdoor geselecteerd om over twee weken deel te nemen aan wedstrijden in Portugal. Iwan judoot bij budo vereniging Shizentai in Wehl, het CTO in Eindhoven en op Papendal.


Zilver voor Britt Krabben Odival Eibergen

EIBERGEN - Afgelopen zaterdag 3 maart was de tweede voorronde van de vijfde divisie turnen in Winterswijk voor de turnsters van Odival Eibergen. De eerste wedstrijd was het de beurt aan Britt Krabben, Suze Baak en Indy van der Spoel instap D2. Zij moesten beginnen op sprong, Waar Suze voor het eerst haar handstandplatval heeft laten zien. Daarna was de brug aan de beurt, waar Indy een mooie oefening turnde die beloond werd met een achtste plaats. Op balk turnde Britt een zeer goeie en stabiele oefening die goed was voor een derde plaats. Als laatste was de vloer aan de beurt ook op dit onderdeel liet Britt een nette oefening zien waar ze ook een mooie derde plaats wist te halen. Uiteindelijk kreeg Britt Krabben het zilver om haar nek gehangen.