Sobere maaltijd in veertigdagentijd

NEEDE - Voedsel en water is niet overal op de wereld een vanzelfsprekendheid. Op 14 maart wordt in het Achterhuis, naast de RK Kerk in Neede een sobere maaltijd aangeboden om hierbij stil te staan.

De diaconie en de oecumenische werkgroep nodigen belangstellenden uit om in deze veertigdagentijd mee te komen eten. De maaltijd begint om 18.00 uur. Kosten zijn minimaal 3,50 euro per persoon, voor kinderen 2,50 euro. Uiteraard mag er meer gegeven worden. Na aftrek van de kosten gaat het resterende bedrag naar een voedselproject in Syriƫ. De Syrisch Orthodoxe Kerk helpt in het hele land mensen in nood bij het vinden van tijdelijk onderdak. Ook verstrekken zij voedselpakketten, babyvoeding en medicijnen.
Opgeven voor de maaltijd kan bij: Annie Broekmaat, annie_broekmaat@hotmail.com tel. 0545-292370, of Tiny Appeldoorn m-appeldoorn2@hetnet.nl, tel. 0545-293034 of via het parochie secretariaat, secretariaatneede@stpaulusparochie.nl tel. 0545-2868535.


NLdoet in Wijkmoestuin De Berg

NEEDE - Voor het derde jaar op rij houdt Wijkmoestuin de Berg in Neede een NLdoet dag. Dit jaar is dat op zaterdag 10 maart, van 10.00 tot 16.00. Alle inwoners van Neede zijn die dag van harte welkom om te komen helpen de tuin voorjaarsklaar te maken. Dat hoeft niet perse de hele dag, men kan ook bijvoorbeeld een uurtje komen helpen.

De klussen zullen onder andere bestaan uit het opruimen van de kas en het schuurtje, het bemesten van het land, zaaien en snoeien. De moestuin is eind vorig jaar uitgebreid met een extra stuk grond, waardoor komend seizoen nog meer groente, fruit, aardappelen en bloemen verbouwd kunnen worden. Voor wie nieuwsgierig is naar de moestuin, is deze dag een mooie gelegenheid om eens te komen kijken. NLdoet wordt gesponsord door het Oranje Fonds, hierdoor konden er materialen aangeschaft worden en zal er eten en drinken aanwezig zijn voor de deelnemers. De moestuin ligt aan de Dumasweg, naast de gymzaal.


Turnsters NGV in vijfde divisie behalen mooie resultaten

NEEDE - De turnsters van de Needse Gymnastiek Vereniging uitkomend in de vijfde divisie behaalden mooie resultaten.

In de eerste wedstrijd mochten de jeugd 1 meiden van start. Charity Holtmaat greep hier net naast het podium, met 0,3 punten verschil werd zij vierde. Verder werden Aafke Thuinte elfde, Nanou van der Most dertiende en Indy Voordouw door wat fouten op vloer 32e.
In de tweede wedstrijd waren de instappers aan de beurt. Helaas kon Artemis Clark niet meedoen door ziekte. Ondanks wat kleine foutjes turnde iedereen hier erg netjes. Dit bracht Merle Molenveld op een hele derde plaats. Niet ver daarachter werd Lot Veldhuis vijfde, en achter elkaar eindigden Vivienne Verdouw als elfde en Ninthe Meekes als twaalfde. Femke van der Sluis werd mooi zestiende. Milla Dubbeld maakte helaas een fout op vloer, wat haar op de vijfentwintigste plek bracht.
De laatste wedstrijd was voor de pupillen 2. Hier was Paula Janssen heel sterk, en mocht ze met een ruime voorsprong de gouden medaille in ontvangst nemen. Ook de andere twee deden het erg goed, Fiene Hassink werd zesde en Mandy Kolijn twaalfde.
Elin Fokkink, die normaal gesproken bij de jeugd 2 turnt, was op vakantie en heeft niet meegedaan.