De dames van FC Eibergen. Foto: Han te Hennepe Fotografie
De dames van FC Eibergen. Foto: Han te Hennepe Fotografie Foto:

Vrouwenvoetbal succesvol bij FC Eibergen

EIBERGEN - FC Eibergen is een voetbalclub met circa 1100 leden. De accommodatie op sportpark de Bijenkamp is mede gerealiseerd door de inzet van veel vrijwilligers. De club beschikt over de juiste faciliteiten voor top- en breedtesport. Als echte familieclub richt FC Eibergen zich niet alleen op de prestatieteams maar ook op de recreatieve sporter en het zeer sterk groeiende vrouwenvoetbal. Als sociaal betrokken club wil FC Eibergen ook de sporter met een beperking de mogelijkheid geven om mee te doen. Vandaar ook het G-team waarbij de G bij FC Eibergen staat voor Geweldig.

Al een groot aantal jaren neemt het vrouwenvoetbal een prominente plaats in binnen FC Eibergen. Mede door de inzet van veel vrijwilligers groeit deze tak binnen FC Eibergen nog steeds en wordt er hard gewerkt om een ieder op het juiste niveau en met veel plezier te laten voetballen. De jongste meiden worden nog ingedeeld bij de jongens en voor de vrouwelijke voetballers met een uitzonderlijk talent is er plaats om in een jongens selectieteam te voetballen. Voor komend seizoen is daarom de verwachting dat de Eibergse club met de volgende teams aan de competitie gaan deelnemen: Senioren: Vrouwen 1, 2 en 25+, Junioren: MO19-1, MO17-1, MO15-1, Pupillen: MO13-1.

Mede door de steun van iedereen binnen FC Eibergen (trainers, vrijwilligers, bestuur en leden) van FC Eibergen is het vrouwenvoetbal zo succesvol geworden. De club kijkt dan ook met een positieve blik naar de toekomst. Het is echter de bedoeling om het vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien en het verder te ontwikkelen. Dus meisjes en dames die graag voetballen zijn van harte welkom.

Sponsoring damesvoetbal
Het bedrijf Bluetrace heeft zich voor meerdere jaren als sponsor van speciaal het vrouwenvoetbal verbonden aan FC Eibergen en heeft Vrouwen 1 en 2 voorzien van nieuwe tenues, trainingspakken en tassen. Bluetrace is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden en (door)ontwikkelen van innovatieve (online) producten en diensten voor onder andere bedrijven en sportverenigingen. Bluetrace heeft ook de FC Eibergen app ontwikkeld met allerlei handige features als aanbiedingen van lokale sponsoren, Sponsorkliks en de mogelijkheid tot het versturen van pushberichten naar de leden bij belangrijke gebeurtenissen (bijvoorbeeld afgelastingen) . Deze app is gratis te downloaden in de App-store of Google-play.