Deelnemers aan de kwartfinale in Eibergen, 3e van rechts winnaar Estre Clark uit Neede. Foto: Rieta van der Linde
Deelnemers aan de kwartfinale in Eibergen, 3e van rechts winnaar Estre Clark uit Neede. Foto: Rieta van der Linde Foto:

Estre Clark wint voorleeswedstijd

NEEDE - Estre Clark uit Neede heeft de kwartfinale van de voorleeswedstrijd gewonnen. Zaterdag hebben 10 leerlingen uit Eibergen, Rietmolen, Beltrum, Rekken en Neede voor een groot aantal luisteraars in de bibliotheek in Eibergen een zelfgekozen verhaal voorgelezen.

De winnaar zit in groep 7 van obs De Marke. Ze heeft voorgelezen uit het boek De Giraffe, de peli en ik van Roald Dahl. Met flair las ze het verhaal in een goed tempo en met uitstekend stemgebruik voor. Ze wist de juiste emotie en de humor uit het verhaal goed over te brengen aan de zaal. Op 10 maart gaat ze haar titel verdedigen in Zutphen. Uit elke provincie gaat een kandidaat door naar de landelijke finale op 23 mei.


Thema-avond: afscheid nemen en sterven

NEEDE - Ouder worden, ziek zijn, voorbereiden op afscheid nemen en sterven. Dat zijn onderwerpen waar iedereen mee te maken gaat krijgen. Helaas is het praten over, en het bespreekbaar maken, niet altijd even makkelijk.

Rob Bruntink, journalist en auteur met specialisatie palliatieve zorg en uitvaartzorg, komt vertellen hoe het onderwerp makkelijker bespreekbaar gemaakt kan worden. Hij heeft samen met Mariska Overman het bureau MORBidee opgezet. Op hun website staat: "Je zou ons een communicatiebureau rondom leven & dood kunnen noemen. Of een creatief bureau, met het levenseinde als specialisatie. Hoe je het ook wilt noemen, wij gaan ervoor, met passie. Van idee tot realisatie." Bruntink vertelt er over op dinsdag 6 maart van 20.00 tot 22.00 uur in gebouw Diekgraven in Neede. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.


Seizoen badmintonners Yapton bijna ten einde

EIBERGEN - De laatste loodjes van de regiocompetitie zijn aangebroken voor de badmintonmannen en het mixed-team van BC Yapton. Afgelopen week stonden er drie thuiswedstrijden op het programma. De mannen speelden maandag en vrijdag de laatste twee duels in hun serie tegen BC Rianto en BC Eefde. Alle twee moesten worden gewonnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Met 8-0 en 7-1 werd het maximale gedaan maar dat bleek niet voldoende. BC IJsselstad eindigt met een voorsprong van 7 punten bovenaan. Het mixed-team trad maandag aan tegen ELO United 8 uit Hengelo in de voorlaatste wedstrijd in hun serie. Met een 1-3 achterstand na de enkels werden de dubbels gestart. Daarin kon de stand alsnog worden rechtgetrokken tot een 4-4 gelijk spel. De tweede plek in de tussenstand is nog steeds vast in handen.