Stefan Jaspers houdt een lezing met als thema Chelsea Flower Show Foto: PR.
Stefan Jaspers houdt een lezing met als thema Chelsea Flower Show Foto: PR. Foto:

Stefan Jaspers te gast bij Groei en Bloei Berkelland

BERKELLAND – Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen houdt op 15 februari bij HCR Prinsen in Haarlo een lezing met als thema Chelsea Flower Show die verzorgt wordt door Stefan Jaspers.

Stefan Jaspers is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan Hogeschool van Hall Larenstein. Dit zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerper en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau dat gevestigd is bij Ommen houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin en landschapsontwerpen waarbij duurzaamheid op lang termijn en beplanting de hoofdrol speelt. In 2016 ontwerpt Stefan Jaspers samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin De Honeysuckle Blue Garden voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld: De Chelsea Flower Show. De tuin werd beloond met een eervolle Silver Gift-medal, en dat terwijl het voor beiden het debuut was op deze prestigieuze show.
Op 15 februari komt Stefan Jaspers bij Groei en Bloei Berkelland/Haaksbergen om te vertellen en te laten zien hoe deze tuin tot stand gekomen is. Aanvang: 20,00 uur
(zaal open om 19.30 uur) Entree: Leden gratis, op vertoon van ledenpas. Niet-leden 3,50 euro