Klein Dochteren klopt koploper Zwolle in klootschiet-competitie

BERKELLAND - KV Klein Dochteren uit de gelijknamige Lochemse buurtschap wist met zestig schoten afgelopen weekeinde te winnen van de overige teams in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. De klootschieters van Respelhoek uit Geesteren werden tweede met 61 schoten terwijl koploper Zwolle uit Groenlo met 62 schoten slechts vijfde werd in de negende competitieronde in Winterswijk.

Veel gevolgen hebben de resultaten niet voor de tussenstand in de competitie. Respelhoe deed goede zaken door met 61 schoten tweede te worden en naaste belager 't Broek uit Ruurlo met twee schoten te verslaan. Ook Eibergen en 't Broek 2 kwamen met 63 schoten binnen. Hekkensluiter Zwolle 3 werd verrassend derde met 61 schoten. De teams van Zwolle 2 en Onderlingen uit Haarlo vielen iets uit de toom met 66 respectievelijk 68 schoten. In het tussenklassement is het verschil tussen de nummers drie en vier Respelhoek en de mannen van 't Broek uit Ruurlo twee schot in het voordeel van Respelhoek. Zwolle blijft ruim op kop. Onderlingen zakte een plaatsje en staat nu op de achtste plaats. Dijkhoek uit Borculo had een goede dag door met 69 schoten op een vijfde plaats in de tweede klasse te eindigen. KV Heksenkring uit Barchem had 68 schoten en dat was goed voor de vierde plaats. De verschillen waren groot in de tweede klasse. Winnaar Onderlingen 2 had een knappe score van 61 schoten terwijl de Mölle uit Lochem met 81 schoten teleurstellend laatste werd. Heksenkring en Dijkhoek staan zevende en achtste in het tussenklassement. De volgende competitie is 3 en 4 maart bij KV 't Broek in Ruurlo.


Plankenkoorts brengt De erfenis van tante Bella

NOORDIJK - Toneelvereniging Plankenkoorts uit Noordijk geeft zaterdag 3 maart twee voorstellingen in gemeenschapshuis 't Haarhoes, Haardijk 2 in Noordijk.

De voorstellingen beginnen om 14.30 uur en 20.00 uur. De zaal is beide keren een half uur voor aanvang geopend.
De entreekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf 12 februari tot en met vrijdag 2 maart bij: Tabakorie

Rona in Neede, Anne Mieke Wesseldijk, G.L. Rutgersweg 10 op de maan-, dins- en donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur. Ook kan men via mail reserveren: plankenkoortsnoordijk@outlook.com. De kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en € 8,50 aan de zaal. Dit is includief koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het aantal zitplaatsen is beperkt.

Pankenkoorts speelt het stuk 'De erfenis van tante Bella' van schrijver H. Roede van toneeluitgeverij Vink. Toeschouwers kunnen kennis maken met de verschillende personages die voorbij komen in de geërfde beautysalon van tante Bella.