Brons voor Fenne Pit Odival. Foto: PR
Brons voor Fenne Pit Odival. Foto: PR Foto:

Brons voor Fenne Pit

EIBERGEN - Zaterdag 3 februari waren de tweede voorrondes 4e en 5e divisie in de turnhal van Doetinchem. Als eerste op baan 1 waren de instappers 4e divisie aan de beurt Fenne Pit en Liz Saaltink, op baan 2 mocht Eva Ormel jeugd 2 4e divisie beginnen. Fenne was even haar balk oefening kwijt maar verder turnde ze een keurige wedstrijd wat beloond werd met een bronzen medaille.

Liz zat dit keer minder goed in de wedstrijd dan de eerste voorronde ze behaalde een tiende plaats, gelukkig is er 17 maart nog een derde voorronde om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Eva had op de balk dit keer niet helemaal haar zenuwen in bedwang waardoor ze twee maal van balk viel ze werd dit keer vijfde. Ze heeft zich al wel geplaatst voor de finale omdat ze de eerste voorronde derde wist te worden. In wedstrijd 2 zat Dewi Ouwendijk pupil 2 4e divisie ze behaalde haar doel om dit maal twee plaatsen hoger te eindigen dan haar eerste voorronde. Op brug haalde ze zelfs een mooie tweede plaats en op vloer een vijfde plek in totaal werd ze twaalfde. In wedstrijd 3 was het de beurt aan Merle Eekelder junior vijfde divisie haar harde werken werd beloond met een zevende plaats maar liefs 13 plaatse hoger dan haar eerste voorronde.


Turnsters Vios leveren mooie prestaties

BELTRUM - Afgelopen zondag 4 februari stond de tweede plaatsingswedstrijd van de vierde divisie op het programma. De junioren Mila ter Meer, Babeth Wildenborg, Aniek Ballast en Maud te Veluwe mochten tegelijk met Nikki Roerdink als pupil 1 in de eerste wedstrijd starten.

Nikki mocht beginnen op het zenuwslopende toestel balk. Hier liet zij een strakke oefening zien, met helaas alleen een val van de balk met de koprol. Ook bij de vloer is er een goede oefening geturnd.

Op de sprong liet Nikki een grote vooruitgang ten opzichte van vorige wedstrijd zien. En last but not least, de brug. Ook hier een strakke oefening. Dit alles heeft Nikki naar een veertiende plaats gebracht.

De junioren starten op de vloer, waar alle vier de meiden super oefeningen lieten zien. Een veel belovende start voor vandaag. Vervolgens was het tijd voor sprong, hier en daar nog wel wat verbeterpunten voor de volgende wedstrijd. Op de brug zijn meerdere persoonlijke doelen gehaald tijdens deze wedstrijd. En als laatste de balk. helaas namen de zenuwen het over, allemaal een keer er vanaf, maar verder goede oefeningen gedraaid.
Al met al was het een geslaagde wedstrijd, Aniek is als 24e geƫindigd, Babeth als 18e, Mila 14e en als kers op de taart mocht Maud de gouden medaille mee naar huis nemen.


De meiden van Vios presteerden goed. Foto: PR Vios