BalkanBeatz in De Stier

EIBERGEN - Zaterdag 10 februari draait MJ Richard tijdens de achtste editie van BalkanBeatz in De Stier. De nadruk ligt op de Oost-Europese sound; traditionele melodieën gemixt met moderne beats. MJ Richard zal ook de nodige Cumbia, Latin en Bollywood muziek meemixen. Opzwepende klanken die zorgen voor een zeer dansbare avond. Aanvang 22.00 uur, entree gratis.


Inspirerende mails op weg naar Pasen

EIBERGEN/REKKEN - Soms kunnen teksten en beelden iemand inspireren. Ze kunnen helpen om een eigen gedachten, of eigen innerlijk te verwoorden. Beelden en woorden kunnen mensen ondersteunen, om zo de eigen geloofsweg en de eigen zoektocht te verdiepen. In een oecumenisch initiatief tijdens de Veertigdagentijd op weg naar Pasen, van 14 februari tot en met 2 april, bieden ds. Eveline Struijk, predikant van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken en Marga Peters, pastoraal werkster van de parochie HH Twaalf Apostelen, via de mail elke dag een gedachte, beeld, PowerPoint of inspirerende tekst aan. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij: Freek ten Berge, mail: oikomeneachterhoek@gmail.com. Wie de bezinningsmails rond de kerst 2017 heeft ontvangen, hoeft zich niet meer aan te melden, tenzij het emailadres gewijzigd is.


SFB Workshop 'Fondsenwerving en Sponsoring'

EIBERGEN - Op dinsdagavond 13 maart houdt de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met de Sesam Academie de workshop 'Fondsenwerving en Sponsoring' bij FC Eibergen. Een eerste workshop met dit thema is onlangs door de samenwerkende verenigingen in Rekken al georganiseerd. Echter is er door de grote belangstelling, en een maximaal aantal deelnemers voor die workshop, gekozen voor een tweede avond.

Deze avond is bestemd voor bestuursleden van verenigingen die meer willen weten over fondsenwerving en sponsoring. Bij verenigingen komt vaak de vraag voorbij 'hoe komen we nu aan geld voor onze doelstellingen?' Het antwoord: subsidies, fondsenwerving, sponsoring of eigen acties. Tijdens deze inspirerende avond geeft de heer Henk Veurman van de Sesam Academie uitleg, advies en tips. Vooraf worden er enkele huiswerkopdrachten toegestuurd. Verenigingen kunnen zich met maximaal 2 personen per vereniging aanmelden en is kosteloos voor leden van de SFB. Er kunnen maximaal 15 mensen aan de workshop deelnemen . Om 19.30 uur zal er gestart worden bij FC Eibergen en rond 22.00 uur vindt de afronding plaats. Opgeven kan tot uiterlijk 23 februari per mail: info@sportfederatieberkelland.nl of per telefoon: 0545-476727. Voor meer info over de diensten van de SFB bekijk de website: www.sportfederatieberkelland.nl.


Bezoek aan Wonne

EIBERGEN - Op zondag 18 februari bezoeken belangstellenden woongemeenschap de Wonne. Bezoekers beginnen het bezoek met het meedoen in de viering. Na afloop krijgen ze een rondleiding. Er zijn geen kosten aan verbonden aan dit bezoek. Wel wordt er een gift gevraagd. Voor wat betreft het vervoer is het de bedoeling om samen de onkosten te delen. De Wonne is een religieuze interkerkelijke gemeenschap die zich laat inspireren door Jezus van Nazareth, Franciscus van Assisi, Gandhi en anderen.De gemeenschap bevindt zich in Enschede aan de Noorderhagen 25 Wonne betekent geluk, maar heeft ook met wonen te maken. De Wonne is een vereniging met kerngroep leden die zich ten doel stelt geld en goed samen te delen. Anders gezegd: gastvrij zijn, hergebruik stimuleren, en bezinning vorm geven. Dit wordt praktisch gerealiseerd door: het opvangen van mensen in probleemsituaties, het runnen van twee kringloopwinkels en het pogen centrum te zijn voor gebed en bezinning. Het is geen professionele hulpverleningsinstelling. Ze probeert zo veel mogelijk een 'groot huisgezin' te zijn. De gasten (+/- 30) hebben bijna allemaal een professionele ondersteuning van 'buiten'. Elke zondagochtend is er een viering, om 11 uur in de meditatiezaal, die voor iedereen open staat. Wie mee wil moet zich aanmelden voor 15 februari bij Ina van der Graaf, tel: 0545-475961, mail: inaenhenrie@gmai.com. Het vertrek is om 10 uur vanaf de Huve. Wie niet in de gelegenheid is om naar de Huve te komen, kan opgehaald worden.


Yapton moet opgeven

EIBERGEN - Afgelopen donderdag moesten de badmintonmannen van Yapton uit Eibergen in Deventer tegen koploper BC IJsselstad aantreden. De eerste plaats in de tussenstand was in zicht, maar in de derde enkelpartij ging het goed mis. Met een zware achillespeesblessure, die eindigde op de spoedpost, was opgave de enige dat restte. Hiermee gingen de dubbels dus ook verloren en moest een 8-0 nederlaag worden geïncasseerd. Met deze uitslag is het, met de nog resterende wedstrijden voor de boeg, moeilijk geworden om nog winst in de poule te boeken.