Esther met het portret van haar vader Andre, te midden van Martine van Os en Sybrand Niessen van Tijd voor Max. Foto: PR
Esther met het portret van haar vader Andre, te midden van Martine van Os en Sybrand Niessen van Tijd voor Max. Foto: PR Foto:

Esther eert overleden vader met publieksprijs

EIBERGEN – Met bijna 1.800 stemmen wist Esther Klein Gunnewiek uit Eibergen de Like My Painting-publieksprijs van de Stichting Stimulering Amateur Schilderkunst (SAS) te winnen.

Door Bram Beckmans

Van de ruim zevenhonderd inzendingen maakte zij de beste creatie. Op dinsdag 30 januari nam ze haar prijs in ontvangst tijdens de uitzending van Tijd voor MAX op NPO 1. Op Esthers schilderij pronkt haar inmiddels overleden vader Andre Bekker.
Iets meer dan twee jaar geleden begon Esther met het uitoefenen van de teken en schilderkunst. Voor haar eerste portret maakte ze gebruik van een speciale potloodtechniek, waarbij haar vader Andre Bekker poseerde. Met de basislijnen van het poseren op het papier kon Esther aan de slag, maar enkele weken na het begin aan het portret volgde een enorme klap. Andre werd gediagnosticeerd met een ernstige ziekte en de vooruitzichten waren somber. Dat zette alles op zijn kop, herinnert Esther zich: "Ik was net drie weken met het portret bezig toen we dit vreselijke nieuws te horen kregen. Dat was enorm zwaar, hij was ontzettend aan het knokken tegen zijn ziekte, maar ik wilde koste wat het kost het kunstwerk afronden terwijl hij nog leefde." Gelukkig lukte dat en Andre was trots op het resultaat. "Nu ben ik vereeuwigd in een fantastisch portret, gemaakt door mijn dochter", waren zijn woorden. In april vorig jaar overleed Andre.

Andre was een echte trotse Winterswijker, hij was er geboren en getogen. Decennialang was hij werkzaam bij zijn autogarage BSW (Bekker Service Winterswijk) aan de Rondweg Zuid.

Lees verder op pagina 3