Georgette Boogaard gehuldigd wegens haar verdiensten voor het koor en zijn leden. Foto: PR
Georgette Boogaard gehuldigd wegens haar verdiensten voor het koor en zijn leden. Foto: PR Foto:

Lid van Verdienste bij Stem en Klank

EIBERGEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van het Seniorenkoor Stem en Klank Eibergen in De Huve, werd mevrouw Georgette Boogaard gehuldigd wegens haar verdiensten voor het koor en zijn leden.

In april aanstaande bereikt ze de respectabele leeftijd van negentig jaar en is daarmee het op één na oudste lid van het koor. Ze is al ruim twintig jaar lid en geeft aan dat lidmaatschap vanuit een positieve grondhouding gestalte. Met voorbeeldige trouw bezoekt ze de wekelijkse repetities en doet enthousiast mee aan de concerten en andere activiteiten. Door leeftijd of lichamelijk ongemak laat zij zich daarvan niet afbrengen. Het bestuur en de leden van het koor vinden, dat ze daarvoor dank en erkenning verdient en hebben Georgette Boogaard benoemd tot Lid van Verdienste. Met een oorkonde en een fraaie bos bloemen werden het respect en de waardering van Stem en Klank tot uitdrukking gebracht.

Stem en Klank is een algemeen gemengd koor met vijfendertig leden voor senioren. Dat wil zeggen vijftigplussers. Het koor staat al jaren onder de enthousiaste leiding van Willemien Zieverink en heeft een breed repertoire: van Mozart tot Ruud Bos, van Mien Achterhook tot Ave Maria. Tijdens concerten, zangersmiddagen en optredens in verzorgingshuizen en kerken geeft het koor regelmatig acte de présence. Elke maandagmiddag wordt vanaf 14.30 uur gerepeteerd in De Huve in Eibergen.
Belangstellenden kunnen de repetities geheel vrijblijvend bijwonen. Het koor laat deze uitnodiging graag vergezeld gaan van een verwijzing naar het boek 'Singing in the brain' van Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarin legt de bevlogen professor uit het tv-programma De Wereld Draait Door haarfijn uit, welke positieve processen allemaal onder de hersenpan op gang kunnen worden gebracht door te zingen. Zingen is dus niet alleen leuk, maar ook gezond en men kan er dus tot op hoge leeftijd mee doorgaan.