Ingrid Kleinsman bij videoclub Berkelland

BERKELLAND - Op 7 februari vertelt de cineaste Ingrid Kleinsman bij de Videoclub Berkelland over haar werk als camerajournalist. Onder het motto 'ieder mens en iedere organisatie heeft een verhaal', maakt zij videoportretten.

De geboren Haaksbergse is geboeid door mensen en hun verhalen en werkt voor bedrijven, particulieren en maatschappelijke organisaties. De videoclub is dit jaar gestart met een project waarbij het maken van videoportretten extra aandacht krijgt. Het idee is videoportretten te maken van mensen die belangrijk zijn geweest voor natuur en cultuur in De Achterhoek, maar die weinig aandacht hebben gekregen in de reguliere media. Mensen, die in het werk van Ingrid Kleinsma zijn geïnteresseerd en eventueel overwegen lid te worden van de videoclub Berkelland, zijn van harte welkom in het clubgebouw van speeltuin De Koppel, op de hoek van de Julianastraat en de Prins Bernardstraat in Borculo. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Aanvang 19.30 uur.

Boemerang knokt zich naar winst

EIBERGEN - Afgelopen zaterdag speelden in de Pickerhal in Eibergen de nummer 7 van de ranglijst, Armixtos uit Amsterdam tegen de nummer 8, Fysio Boemerang Eibergen. Voor beide ploegen was winst dus belangrijk. In de eerste set had Fysio Eibergen de Amsterdammers goed in de greep. Gevarieerd aanvalsspel en goede servedruk zorgden ervoor dat de winst met 25-15 naar Fysio ging.

Zoals al vaker zakte in de volgende set opeens het spelpeil van Fysio Eibergen Boemerang hard naar een laag niveau. Armixtos ging beter stoppen en vooral verdedigend was de ploeg uit Amsterdam beter. Fysio EIbergen kreeg geen vat op de tegenstander en verloor de set dan ook met 18-25. In de derde set kantelde de wedstrijd weer en zonder groots spel liep Fysio snel uit naar 9-4. Vooral door met de serve de libero van Amixtos onder druk te houden lukte het om een goede voorsprong op te bouwen en met een direct punt uit de serve van Inge Hummelink werd deze set winnend afgesloten met 25-17.
Of het zo zijn moest in de vierde set liep het opeens weer niet aan Eibergse kant en moest steeds geprobeerd worden een achterstand weg te werken. Op de stand van 15-19 in het voordeel van Armixtos geloofde geen enkele supporter meer in de kansen van Fysio. Maar plotseling sloeg de vlam in de pan en werd de achterstand punt voor punt weggewerkt. Een spannend eind van de set was het vervolg en via 24-24 en 25-26 lukte het Armixtos toch om deze set met 25-27 te winnen.

De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Zoals altijd is deze set een zenuwenspel. Wie lukt het om als eerste ploeg weg te lopen en de tegenstander onder druk te krijgen. Armixtos leek daarin het beste te slagen en bij de stand van 9-12 in het voordeel van de Amsterdammers leek het erop dat de kans op winst voor Fysio verkeken was. Maar net als in de vierde set werden de ruggen nog een keer gerecht en werden weer punten gescoord. Eerst werd de achterstand ingelopen en daarna door naar 14-12 en vervolgens werd het 15e en winnende punt gemaakt. De winst bleef dus met 3-2 in Eibergen.

Volgende week, zaterdag 3 februari, speelt Fysio Eibergen Boemerang weer een thuiswedstrijd. Om 18.00 uur is de volgende tegenstander, Alterno uit Apeldoorn, de nummer laatst op de ranglijst.

Mannen Yapton in de achtervolging

EIBERGEN - Afgelopen woensdag moest er door de mannen van Badmintinclub Yapton in Zutphen worden gewonnen om in de race te blijven voor de koppositie. Met vier punten in de enkelpartijen werd een goed stap gezet richting de winst tegen BC Rianto. Daarna konden twee van de vier dubbels ook nog worden gewonnen waardoor een 2-6 einduitslag kon worden bijgeschreven. Komende donderdag in Deventer is koploper BC IJsselstad de tegenstander.