Puck Langenbarg werd tweede. Foto: Iris Langenbarg
Puck Langenbarg werd tweede. Foto: Iris Langenbarg Foto:

Puck Langenbarg tweede op NK

Goede prestaties Stofwolkers in Hoogeveen

EIBERGEN - Afgelopen zaterdag was het zover, het NK veldrijden voor jeugd in Hoogeveen. Een kampioenschap voor de jeugd van 8 tot en met 14 jaar. Aan de start ook leden van de Stofwolk.

Het was een mooie ambiance daar in Hoogeveen bij de organiseerde wielervereniging de Peddelaars. Alle elementen zaten in het parcours: trap, klimmetjes, zandbak, carrousel, balkjes. Het parcours was één en al blubber maar dit maakte het echt veldrijden. Vrijdagavond kon het parcours verkend worden. Een groot aantal jeugdleden maakte hier gebruik van. Het werd toen al duidelijk dat het parcours er uitdagend bij lag. Er werd goed gekeken en geoefend hoe je het parcours het beste kon fietsen.

Zaterdag om 11.30 uur was het de beurt voor categorie 4 (11-jarigen) jongens. Onder de 33 deelnemers drie jeugdleden van RTC de Stofwolk uit Eibergen, Sepp te Nahuis, Teun Geelink en Stein Jansen. Teun had de pech dat hij viel in de eerste ronde. Stuur helemaal scheef wat met behulp van iemand recht is gezet zodat hij toch de wedstrijd uit kon rijden. Sepp werd 26e, Stein 27e en Teun nog 31e. Na de jongens was het de beurt aan Puck Langenbarg bij de meisjes cat. 4. Hier twaalf meiden aan de start. De latere winnares was al er meteen vandoor en bouwde de voorsprong snel uit. Puck reed een klasse wedstrijd. De eerste ging te hard maar daarachter was nog volop strijd. Puck reed eind eerste ronde behendig weg bij de rest en lag ruim op plek twee. Dit kon ze volhouden tot de streep. Wat een sensatie. Zelfs het thuisfront van de Stofwolk kon haar volgen via de live stream van RTV Drenthe wat meteen resulteerde in vele felicitaties.
Na de pauze en huldiging van Puck was het de beurt aan cat. 5 jongens. Onder de 49 renners twee Stofwolkers, Hugo Hagemeijer en Luka Wissink. Het tempo in deze categorie lag hoog. De eersten gingen er als een komeet vandoor. Hugo werd knap 20e en Luka 40e.
In de volgende categorie, jongens cat 6, 13-jarigen, stonden ook twee Stofwolkers aan de start. Jelle Schieven en Nauk ten Thije stonden aan de startstreep met totaal 48 deelnemers. Deze beide heren hebben veel nationale wedstrijden gereden dit seizoen. Deze ervaring namen ze mee in deze wedstrijd. Nauk reed een dijk van een wedstrijd en werd 14e. Jelle fietste hier vlak achter en werd 16e.
Als laatste jongens cat. 7 (14-jarigen) met 45 deelnemers. Matz Damman ging hier van start. Het tempo lag hier vanaf de startstreep zeer hoog. Na de start had Matz er al snel een aantal ingehaald door een handige inhaalmanoeuvre. Helaas zat het later wat tegen. Maar door de vele aanmoedigen van de supporters fietste hij de wedstrijd toch uit op een 44e plaats.
De deelnemers van RTC de Stofwolk uit Eibergen waren zeer tevreden met de behaalde resultaten.
Uitslagen: Cat. 4 jongens: 26e Sepp te Nahuis (Eibergen), 27e Stein Jansen (Eibergen), 31e Teun Geelink (Groenlo). Cat. 4 meisjes: 2e Puck Langenbarg (Ruurlo),Cat. 5 jongens: 20e Hugo Hagemeijer (Lochem), 40e Luka Wissink (Diepenheim). Cat. 6 jongens 14e Nauk ten Thije (Eibergen), 16e Jelle Schieven (Zieuwent). Cat. 7 jongens 44e Matz Damman (Groenlo).

Puck Langenbarg werd tweede. Foto: Iris Langenbarg