Ssst! De tijger slaapt!

Vervolg voorpagina

De kleuters luisterden geboeid naar het voorleesverhaal van Joost van Oostrum. Een van de kleuters roept: "Wakker worden tijger." De burgemeester vertelt hem dat de tijger juist moet blijven slapen. Even later helpt dezelfde kleuter ballonnen over de tijger te blazen.
Totdat een ballon in het verhaal knapt en ook een regen van confetti over de kinderen neer daalt. Een van de kinderen huilt van schrik. De tijger wordt wakker in het verhaal en blijkt jarig. De dieren in het bos en de kinderen op Kindercentrum Oqido zingen voor hem.
Dit jaar is de 15de editie van de Nationale Voorleesdagen. Het is bedoeld om voorlezen te stimuleren. Voorlezen is leuk en goed voor kinderen. Het voorlezen van een verhaal voor het slapen of overdag samen kijken in een prentenboek maakt gezamenlijke herinneringen voor het leven. Voorlezen heeft verder een positief effect op de woordenschat, spelling en het tekstbegrip van kinderen. Op de website www.nationalevoorleesdagen.nl staan een aantal tips om het voorlezen nog leuker en leerzamer te maken.


Winterwandeling vanaf Oale Schole Noordijk

NOORDIJK - Op zondag 4 februari is de winterwandeling vanaf de Oale Schole aan de Schoolweg 11 in Noordijk. Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 en 14.00 uur. Lengte van de wandeling is ongeveer 8 kilometer. Deelname kost 6 euro en voor kinderen 2 euro. Dit bedrag is inclusief koffie, drankje en snert. De wandeling gaat door het buitengebied van Noordijk, door velden en bossen die normaal niet toegankelijk zijn. Meer info: tel. 0545-291832