Obs De Hofmaat nog steeds 'Gezonde School'. Foto: Ellen te Velthuis
Obs De Hofmaat nog steeds 'Gezonde School'. Foto: Ellen te Velthuis Foto:

Honderd jaar Sp Neede

Materiaal gezocht voor jubileumboek

NEEDE - Er wordt al tijden achter de schermen gewerkt samenstellen van een boek over honderd jaar Sp Neede. De jubileumcommissie is het druk bezig met het verzamelen van, met name oud materiaal over Sp. Neede.

"Al een groot diversiteit aan materieel hebben we mogen ontvangen, waarvoor dank. Heeft u eerder oproepen gemist, maar nog wel wat in de kast of op zolder liggen wat we mogen inzien, we houden ons aanbevolen", aldus Ronny Holtkamp. Alles is welkom, foto's, anekdotes, krantenknipsels, oud clubbladen, namen van oud bestuursleden. Dus wie nog materiaal heeft, of mensen kent die materiaal hebben, laat het weten aan: Ronny Holtkamp, r.holtkamp@sportclubneede.nl. "Hoe meer foto's / materiaal we hebben hoe groter het een feest der herkenning kan worden." Het materiaal kan ook gebruikt worden voor de eigen site of het archief van de club.


Obs De Hofmaat nog steeds 'Gezonde School'

NEEDE - In 2014 was obs De Hofmaat de eerste Gezonde School in de Achterhoek, op het gebied van sport en bewegen. Na drie jaar wordt er bekeken of de school nog aan de voorwaarden voldoet. Obs De Hofmaat heeft het vignet Gezonde School opnieuw behaald. Hiermee laat obs De Hofmaat zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen, waaronder de GGD. Naast Gezonde School op het gebied van sport en bewegen, is obs De Hofmaat sinds maart 2016, ook Gezonde School op het gebied van voeding.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. De aandacht voor het bewegen op obs De Hofmaat komt onder andere naar voren in de pauzes, tijdens extra beweegmomenten in de ochtend en door goede lessen bewegingsonderwijs door een vakleerkracht van Beweegwijs, in de gymzaal én op het plein.

Daarnaast is het erg prettig om te ervaren dat de aandacht en het advies over gezonde voeding veelal terug te zien is in het gezonde eten dat de leerlingen mee krijgen.

Locatiecoördinator Gabriëlle Holtschlag van obs De Hofmaat is trots om een Gezonde School te zijn: "Dankzij het enthousiasme en de inzet van de leerlingen, de ouders en het team kunnen we laten zien dat we bijdragen aan een gezondere leefstijl!"

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie staat op: www.gezondeschool.nl.


Vlearmuze en Crescendo verkopen potgrond

NEEDE - Het Needs Carnavals Genootschap De Vlearmuze en Koninklijk Onderscheiden Muziekvereniging Crescendo houdt ook dit jaar weer een potgrondactie.

Deze actie is bedoeld om inwoners te voorzien van A-kwaliteit potgrond en om de clubkassen te spekken. Net als voorgaande jaren komen de leden met bestellijsten langs de deur. U kunt de verkopers verwachten tussen 18 februari en 24 februari.
De zakken potgrond bevatten 40 liter potgrond van A-kwaliteit.

Kosten zijn: 1 zak: 4,20 euro, 2 zakken: 8,40 euro,3 zakken: 12,60 euro, 4 zakken: 16,50 euro, 5 zakken: 20,50 euro.

Men kan ook vooraf een bestelling plaatsen bij René Wormgoor 06-82999106, of Miranda Konniger 06-22011755.
Zaterdag 17 maart zullen dan de bestelde zakken aan de deur gebracht worden.