Vogels tellen in Noordijk. Foto: S. Grooters
Vogels tellen in Noordijk. Foto: S. Grooters Foto:

Leerlingen Tormijnschool doen mee met tuinvogeltelling

NOORDIJK - Leerlingen van groep 6,7 en 8 van de B Tormijnschool in Noordijk hebben meegedaan met de tuinvogeltelling. Op donderdag 25 januari hebben de leerlingen vogels geteld. Afgelopen weekend was voor de vijftiende keer de nationale tuinvogeltelling. Scholen konden in de week voorafgaand aan dit weekend meedoen aan de tuinvogeltelling voor scholen.

Met een folder van Vogelbescherming Nederland in de hand waarop de 25 meest voorkomende soorten staan en een verrekijker, gingen de kinderen het schoolplein op. In een half uur tijd moesten er zoveel mogelijk vogels worden geteld.
Een leerling, Mila, had zelfs voor deze dag een vogeltaart meegenomen. Ook zijn er de afgelopen week pinda's geregen om de vogels te lokken.
Een gaai werd al vanuit de klas gespot: deze vogel kwam al dagelijks naar de pindaketting die daar hing. Rond de school lieten de houtduiven zich horen. Ook veel tortelduiven werden gespot. Verder werden genoteerd: koolmees, pimpelmees, kauw, kraai, merel, ekster, huismus, holenduif en vink.

Na een half uur gingen de kinderen weer de klas in en konden de resultaten worden ingevoerd in de computer.


Vogels tellen in Noordijk. Foto: S. Grooters