Burgemeester Joost van Oostrum leest voor bij Kindercentrum Oqido. Foto: Rob Stevens
Burgemeester Joost van Oostrum leest voor bij Kindercentrum Oqido. Foto: Rob Stevens Foto:

Burgemeester leest: Ssst! De tijger slaapt!

EIBERGEN - Woensdag was het Nationale Voorleesontbijt 2018. Die dag lazen in het hele land weer talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Bij Kindercentrum Oqido, aan de Lariksweg in Eibergen, konden de kinderen luisteren naar een voorlezende Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland.

Door Rob Stevens

De ochtend begon met een door de plaatselijk Jumbo gesponsord voorleesontbijt. Vijftig peuters zaten eerst samen met de burgemeester op school aan het ontbijt. Daarna nam deze even de tijd om wat te schrijven in het vriendenboekje van een van de kleuters. Vervolgens nam hij plaats op een 'oranje voorleestroon' met naast hem een grote tijger in speelgoeduitvoering. Niet toevallig, omdat Joost van Oostrum voorlas uit het boek 'Ssst! De tijger slaapt', van Britta Teckentrup.
Dit boek is gekozen tot prentenboek van het jaar en gaat over een tijger die slaapt en de dieren in het bos die de tijger niet wakker willen maken. Er is alleen wel een probleem: alle dieren moeten erlangs en de tijger ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan de dieren dat oplossen? De dieren hebben in het verhaal wel hulp nodig. De kinderen worden aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen?

Lees verder op pagina 5