Natuurlijk trakteerde de kerstman op de Reurlse Winterdag. Foto: Jan Hendriksen.
Natuurlijk trakteerde de kerstman op de Reurlse Winterdag. Foto: Jan Hendriksen.

Reurlse Winterdag geslaagd

Vervolg van de voorpagina

RUURLO - De Reurlse Winterdag, met onder andere vijf straattheateracts, een markt en oldtimers, is uitstekend verlopen.

Levende Kerststal
Ook de Levende Kerststal van Zorgboerderij De Mettemaat uit Hengelo (G) was een attractie. Een scala aan dieren zorgde voor een overvolle kerststal. Zo waren er enkele Anglo-Nubische geiten, een pony, een ezel, alpaca's, een kalf, schapen en zelfs enkele konijnen en cavia's. Jozef in de persoon van Anton Veldhuis en Marisca Hissink in de rol van Maria -met op haar schoot 'Kindeke Jezus'- trokken ook de nodige aandacht van het publiek. Het zijn deze weken drukke weken voor Veldhuis en Hissink en de medewerkers en vrijwilligers van De Mettemaat. Anton Veldhuis: "Gisteren stonden we in Vorden en Veenendaal. De Mettermaat beschikt over maar liefst vier mobiele 'Levende Kerststallen'. We nemen zelf onze afzettingen en stal mee, deze kunnen zowel buiten op harde - en zachte ondergrond als binnen geplaatst worden, inclusief talloze dieren en we zorgen ook voor een 'levende' Jozef en Maria. Kindeke Jezus in wel een pop."

Muzikaal
Voor muzikaal vertier zorgden zondagmiddag onder meer de gezelligheidskoren Schouder aan Schouder uit Ruurlo en Leedvermaak uit Eibergen. Het Kerkplein was omgetoverd tot oldtimer-locatie waar enkele legervoertuigen en tractoren stonden. Kinderen konden zich gratis vermaken op enkele winterse springkussens en in de zaal van De Tapperij was een winterhobbybeurs ingericht. Daar was onder het motto 'Een kraam vol zelf gemaakt' van de Ruurlose Gonny Weenk niet te vinden. "Ik sta tijdens dergelijke evenementen als deze buiten." De Adventbloazers uit Groenlo, met een aantal actieve leden uit Ruurlo, lieten natuurlijk de midwinterhoorns horen.

Goede doelen
Diverse ondernemers hadden buiten voor hun winkel een verkoopkraam ingericht. Een van de 'goede doelen'-kramen werd bemand door de vijftienjarige Nila Lindenschot uit Ruurlo die namens LouKa, een groep meiden uit Laren en omstreken, graag iets voor de medemens wil doen "Daarom gaan wij komende zomer naar Sir Lanka om daar vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. Dit gaan we doen in onder andere een kleuterschool en een ouderentehuis", zo liet Lindenschot weten. Voor meer foto's: www.achterhoekfoto.nl.

Menigeen kwam zondag lachend 'uit de kast'. Foto Jan Hendriksen.
Foto: Jan Hendriksen
De vuurkar leverde de nodige actie op. Foto: Jan Hendriksen,