Jongeren tussen tien en twaalf jaar uit Ruurlo die zorgen voor of zorgen hebben om een familielid, dat kan zijn een ouder, broertje of zusje, misschien wel opa of oma: al die jongeren mogen mee op avontuur.. Foto: PR. Klimbos Achterhoek,.
Jongeren tussen tien en twaalf jaar uit Ruurlo die zorgen voor of zorgen hebben om een familielid, dat kan zijn een ouder, broertje of zusje, misschien wel opa of oma: al die jongeren mogen mee op avontuur.. Foto: PR. Klimbos Achterhoek,. Foto:

Jonge Ruurlose mantelzorgers welkom in Klimbos

RUURLO – Jonge Ruurlose mantelzorgers uit Ruurlo zijn op uitnodiging van de Ledenraad van de Rabobank Noord-Oost Achterhoek op zaterdag 13 oktober welkom in Klimbos Achterhoek. Jongeren tussen tien en twaalf jaar uit Ruurlo die zorgen voor of zorgen hebben om een familielid, dat kan zijn een ouder, broertje of zusje, misschien wel opa of oma: al die jongeren mogen mee op avontuur.

Deze groep jongeren, maar ook de groep kinderen/jongeren die ouder of jonger zijn noemen we jonge mantelzorgers, JMZ'ers. In Nederland is één op de vier kinderen mantelzorger. Dit betekent dat ze bewust of onbewust zorg geven of zelf aandacht te kort komen omdat er in hun naaste omgeving iemand is die voortdurend extra aandacht en zorg nodig heeft, door langdurige ziekte, handicap of verslaving. Een aantal leden van de Ledenraad van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek heeft daarom het plan opgevat voor deze jonge (tussen tien en twaalf jaar) mantelzorgers in Ruurlo een leuke middag te organiseren en hen eens heerlijk te laten genieten. Eén en ander gaat gebeuren op zaterdagmiddag 13 oktober in het Klimbos Achterhoek in Ruurlo en een pannenkoek mag daarbij niet ontbreken. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur. Aanmelden kan nog steeds via communicatie.noa@rabobank.nl met naam, e-mailadres en telefoonnummer van ouders/verzorgers. Dit kan tot 1 oktober; mochten ouders of andere belangstellenden meer willen weten, dan kan men ook daar terecht met vragen. Met dit project hopen de leden van de Ledenraad Rabobank Boord -Oost Nederland andere organisaties op de gedachte te brengen om voor jonge mantelzorgers in hun eigen omgeving ook een activiteit te gaan organiseren.