Stichting FORA zoekt leefbaarheidsinitiatieven

RUURLO – Initiatieven die het wel en wee van de bevolking in Ruurlo ten goede komen kunnen worden beloond met een donatie van de Stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten (FORA). Stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten, voortgekomen uit de voormalige huurdersvereniging Ruurlo, doneert namelijk jaarlijks een bedrag voor een aantal evenementen dan wel initiatieven die de leefbaarheid in Ruurlo ten goede komen. Ook nu weer wordt de Ruurlose bevolking gevraagd te komen met voorstellen, die ten goede komen aan het wel en wee van de Ruurloërs of meer specifieke doelgroepen hiervan. Gevraagd wordt een verzoek hiertoe te zenden aan de Stichting FORA voorzien van een onderbouwde zienswijze, voor 31 oktober, aan stichtingfora@gmail.com. In november zal de keuze gemaakt worden welke initiatieven beloond worden en in december zal een en ander worden uitgereikt tijdens een gezellig samenzijn.


Heropening Dorpskerk Ruurlo

Vervolg van de voorpagina

RUURLO - Afgelopen weekeinde werd in een feestelijke kerkdienst de Dorpskerk officieel heropend.

De resterende ruimte in de noordvleugel wordt gebruikt als ontmoetingsruimte om koffie te drinken na de kerkdienst, voor lezingen en presentaties voor groepen tot zo'n honderd mensen. Een 'uitverkochte' Dorpskerk biedt aan 250 mensen plaats. En de dominee staat niet meer op de preekstoel maar achter een katheder in het liturgisch centrum met doopvont en avondmaalstafel. De kerkgangers zitten daarom heen. De kerk is daardoor heel flexibel in te delen naar de wensen van de gebruikers.

Feest
En dat bleek al in de afgelopen dagen toen er diverse activiteiten en evenementen in de kerk plaatsvonden. Zo vond er onder meer een openbare repetitie van het Ruurlo's Kamerkoor, een interactieve workshop samenzang, de Wereld Alzheimer Dag met medewerking van het Ruurlose kinderkoor Sing a Song en een boeken- en kindermarkt van de Stichting Westerbork Scholenproject plaats. Het verdere bijna dagelijkse programma in het kader van de Openingsweken met als thema 'Drie weken feest', die tot en met 11 oktober duren, bestaat voor een belangrijk deel uit muziek. Van koorzang tot instrumentaal, van klein en intiem tot groot en massaal. Maar ook een hele serie concerten staat op het programma evenals een reünie voor catechisanten uit de jaren zestig en zeventig en het schaakevenement 'Heel Berkelland Schaakt'.