Uit handen van Jelle Bruyn (tweede links) ontving Jochem Rouwenhorst het Focwa certificaat. Rechts Johan Rouwenhorst en links medewerker. Foto: Jan Hendriksen
Uit handen van Jelle Bruyn (tweede links) ontving Jochem Rouwenhorst het Focwa certificaat. Rechts Johan Rouwenhorst en links medewerker. Foto: Jan Hendriksen

Rouwenhorst Autoschadeherstel
Ruurlo nu volledig gecertificeerd

RUURLO – Jochem Rouwenhorst van Rouwenhorst Autoschadeherstel Ruurlo ontving vorige week uit handen van bedrijfsadviseur Jelle Bruyn van Focwa Schadeherstel Nederland het certificaat 'Veiligheid door vakmanschap'. Focwa Schadeherstel is dé branchevereniging voor ondernemers in de schadeherstelbranche. Ze behartigt de belangen van zo'n negenhonderd leden en voorziet hen van gedegen advies op sociaal, juridisch, economisch en technisch gebied.

Door Jan Hendriksen

Jochem Rouwenhorst (37) runt Rouwenhorst Autoschadeherstel Ruurlo aan de Bleumkeskamp op bedrijventerrein De Venterkamp sinds 2008 samen met zijn vader Johan (65) alsr vennootschap onder firma. Het bedrijf is inmiddels 33 jaar actief in Ruurlo en omgeving. Hoewel Johan, die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, betrokken zal blijven, zal hij zich volgend jaar terugtrekken uit het bedrijf. Een specialist is vaak al op vroege leeftijd te herkennen. En dat was ook bij Jochem Rouwenhorst het geval. Van jongs af aan heeft hij al een passie voor het herstellen van gemotoriseerde voertuigen. Met volle overgave stort hij zich elke dag op zijn werk. Met kennis, deskundigheid, expertise en oog voor detail heeft Rouwenhorst Autoschadeherstel Ruurlo alles in huis om auto's nauwkeurig en veilig te herstellen. Zo bied Rouwenhorst kwaliteit dankzij hun aanleg en veiligheid door vakmanschap. Focwa helpt en stimuleert hun leden het uiterste uit hun ondernemerschap te halen. Door te sturen op innovatie, kennisdeling, onderwijs en duurzaam ondernemen werkt Focwa continu aan het verbeteren van de positie van haar leden. Zo levert Focwa de daarvoor relevante diensten, maar zorgt zij ook voor zichtbaarheid bij consumenten, verzekeraars, leasemaatschappijen en dealerorganisaties. "En daar maken we optimaal en graag gebruik van", zo verklaart Jochem Rouwenhorst. De missie van Focwa is om als gids voorop te lopen. "We zijn daarmee dé partner voor onze leden waarmee we in de komende tien jaar een professionaliseringsslag mee willen maken voor een succesvolle transitie naar een nieuwe automotive sector. En in deze nieuwe markt leveren we een duurzame bijdrage aan de verkeersveiligheid vanuit een deskundig én innovatief schadeherstel", aldus bedrijfsadviseur Jelle Bruyn van Focwa tijdens de uitreiking van het certificaat aan Jochem en Johan Rouwenhorst.

Kwaliteit en vakmanschap
Aan het lidmaatschap van Focwa worden wel eisen gesteld. Zo moeten alle leden voldoen aan de Focwa Standaard. Dat is een kwaliteitsstandaard ontwikkeld door Focwa en afgestemd met partijen in de branche. De Focwa Standaard wordt door externe partijen getoetst en staat garant voor kwaliteit en vakmanschap. "En dat willen we graag uitdragen met ons bedrijf waarbij men naast auto's ook terecht kan met oldtimers, grondverzetmachines, landbouwvoertuigen, bedrijfsvoertuigen en industrieel spuitwerk maar ook voor onder meer ruitreparatie en -vervanging en reclame belettering." Naast Jochem en Johan Rouwenhorst kent het schadeherstelbedrijf één werknemer.