De eerste prijs in de categorie wagens ging naar Pirates of Zuydtzicht van de groep Zuydtzicht. Foto: Jan Hendriksen.
De eerste prijs in de categorie wagens ging naar Pirates of Zuydtzicht van de groep Zuydtzicht. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Barchems Feest met een gouden randje

BARCHEM – Ruim honderd Barchemse en Zwiepse kinderen en volwassenen hadden in aanloop naar het Barchems Feest in de afgelopen weken en dagen weer veel werk verricht voor hun creaties voor de jaarlijkse optocht. Als wagenbouwgroep of als loopgroep trok men zaterdag voor een groot publiek door de straten van Barchem.

Door Jan Hendriksen

Actuele onderwerpen als 'Glasvezel, beter contact' van de groep Kris Kras en 'Heel Holland bakt' van de Lochemseweg/Woodbrookersweg alsmede wat algemene onderwerpen zoals het 'Circus' van 't Zwiepsebroek en 'De zomer van 2018' van De Vennekids waren prachtig uitgebeeld. Ook was er een speciale jubileumwagen van '50 jaar Contact'. Dit was een creatie die gemaakt was door 23 oud-bestuursleden van de dit jaar vijftig jaar jubilerende Vereniging Contact Barchem. Karikaturen van erelid Johan Saaltink en kernwethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem stonden op de wagen centraal waarop verder alle activiteiten van vijftig jaar Contact waren uitgebeeld. De eerste prijs in de categorie wagens ging naar Pirates of Zuydtzicht van de groep Zuydtzicht die een boot met piraten veel technische snufjes liet zien. Deze wagen verdiende ook de publieksprijs. Bij de met de selfiestick, in tegenstelling tot de vroegere camera op statief, door een groep jongens uitgebeelde creatie in de categorie loopgroepen, ging de eerste prijs naar Kiek'n Selfie waar de meisjes foto's maakten. En zo kon Barchem zaterdag rond het middaguur van een mooie optocht genieten. De dagen voor de optocht was het Barchems Feest gevuld met muziek, cabaret en dans. Na de muzikale opening dinsdagavond werden de senioren op woensdagmiddag getrakteerd op een optreden van t Brook Duo en op een lekkere maaltijd.

'Enge Buren'
Woensdagavond traden in de tot feestzaal omgetoverde sportzaal van dorpshuis 't Onderschoer de cabaret/zanggroep 'De Enge Buren' op evenals donderdagavond. Met hun geweldige muzikale talenten, typetjes en mimiek hebben deze drie mannen honderden mensen een geweldige avond bezorgd. Jammer was dat woensdagavond de publieke belangstelling wat tegenviel. Donderdagavond kon na afloop gedanst worden op muziek van De Sleppers uit Ruurlo en ook op vrijdagavond ging het dak er af bij dorpshuis 't Onderschoer met de bands Switch en de Millennium Showband. Vrijdag was er een voorstelling voor de kinderen en ging de kermis open, waar de kinderen onder andere konden draaien, botsen, touwtje trekken, ballengooien, snoepen en zich laten schminken. Zaterdagmiddag vonden na de uitreiking van de Koninklijke Erepenning en de onthulling van een blijvend cadeau aan de Barchemse bevolking de volksspelen plaats. Het aansluitende feest werd muzikaal verzorgt door de band Joint Adventure en DJ Ronny. Zondag was er een extra jubileumfeestdag door Contact Barchem op 't Dorpsplein georganiseerd met muzikale medewerking van 't Brook Duo uit Markelo, de Bargkapel en De Tijdbrekers uit Barchem met de traditioneel gebakken eieren en pannenkoeken, De vijftigjarig jubilerende Vereniging Contact Barchem kan op een geweldig Barchems Feest 2018 terugkijken die met een gouden randje werd omlijst.

Voor uitslag van de optocht zie de website.


www.contact-barchem.nl