Premium. Foto: PR
Premium. Foto: PR

Gelsters Feest komt er aan

GELSELAAR - Van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september viert Gelselaar het Gelsters Feest.

Het zomerfeest wordt traditiegetrouw gehouden aan de Diepenheimseweg op het terrein van de familie Krebbers. Het thema is 'De Vogel d'r af'.
Dit jaar heeft de organisatie het woord aan de jeugd gegeven. Het idee ontstond om de vrijdagavond om te dopen tot de 'Vogel d'r af fuif'. De rest van het feest sluit natuurlijk hierop aan en het thema is dan ook De Vogel d'r af. Op de donderdagmiddag begint het feest met het sponsoruurtje met aansluitend de generale repetitie voor de playbackavond. Daarna is er gelegenheid om gezellig bij te praten met muziek van Hans Roerdink.

Op vrijdag wordt het schoolfeest voor de basisschoolkinderen gevierd. De avond begint met de rondgang door het dorp. Daarna ligt alles weer open in de strijd om de titel vogelgooiprins, schutterskoningin, schuttersprins en schutterskoning.
Na het vogelschieten is er met de band Premium en DJ Jelle TB een dubbele bezetting zodat men geen moment stil hoeft te staan op deze avond.

Op zaterdagmiddag kunnen de buurten weer de krachten meten tijdens de traditionele zeskamp. Natuurlijk wordt de zeskamp gevolgd door de playbackavond. Na de playback speelt de band X-plain. Bij X-plain zien we een oude bekende terug in de persoon van Arthur ter Voert, voormalig leadzanger van de band Hike.

Op zondag begint het met de kerkdienst in de tent. Gelukkig zijn Mientje en Bas ook weer vast gelegd voor de zondag en dit jaar werd DJ Appie Bracula uitgenodigd. Om ongeveer 15.30 uur wordt het feest afgesloten.