Basiscursus training geven door SFB

BERKELLAND - Op dinsdag 4 september en maandag 10 september biedt de Sport Federatie Berkelland gratis de SFB Basiscursus training geven aan voor de trainers/leiders van de SFB-lidverenigingen uit Berkelland.

Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat veel kinderen stoppen met sporten omdat ze hun trainingen niet leuk vinden. Ze ervaren een te grote prestatiedruk en/of zijn niet blij met hun coach. De kwaliteit van de trainingen blijkt een essentiële factor voor het ervaren van plezier in sport bij kinderen. De SFB wil de trainers en begeleiders graag helpen door deze groep vrijwilligers een basiscursus training aan te bieden. Vaak weten ze vaak wel welke oefenvormen ze moeten aanbieden, maar kunnen ze op pedagogisch-didactisch niveau nog leren. De basiscursus gaat in eerste instantie om één avond aan het begin van het seizoen en is geschikt voor alle welwillende ouders en vrijwilligers die training geven ongeacht de sport of de vereniging waarbij ze actief zijn. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters een uur actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Hoe ga je om met ouders? De avonden vinden plaats op dinsdag 4 september in 't Stieltjen in Haarlo en maandag 10 september in De Benneker in Gelselaar van 19.30-21.30 uur. Globaal komt het neer op een uur theorie en een uur praktijk. In Haarlo wordt het praktische deel binnen gegeven, in Gelselaar buiten. Trainers kunnen zich uiterlijk donderdag 30 augustus aanmelden voor één van beide avonden via info@sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727.


VIT-hulp bij mantelzorg zoekt vrijwilligers

BERKELLAND - Iedereen die een paar uurtjes over heeft, kan terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg. Die organisatie is namelijk op zoek naar vrijwilligers.

VIT-hulp bij mantelzorg zoekt vrijwilligers (m/v), die ouderen op gezette tijden gezelschap willen houden of samen met hen activiteiten willen ondernemen. Op deze manier hebben hun naasten of mantelzorgers even tijd voor zichzelf of heeft een alleenstaande oudere gezelschap!

Op dit moment is VIT op zoek naar vrijwilligers voor de volgende personen:
•Meneer durft zijn vrouw niet alleen thuis te laten, maar heeft tijd voor zichzelf nodig. Mevrouw is vergeetachtig en heeft longproblemen. Wie wil mevrouw gezelschap houden, zodat meneer rustig de deur uit kan?
•Meneer heeft veel op de weg gezeten. Door dementie kan dit niet meer. Wie wil eens met hem op pad?
•Mevrouw op leeftijd is wat eenzaam, komt niet uit de omgeving. Wie houdt ook van een wandeling, een spelletje of een kopje koffie drinken?

Regelmatig krijgt VIT vragen om gezelschap voor mensen met weinig vrienden, familie of kennissen, die door ouderdom of ziekte niet graag alleen de deur uitgaan. Iedereen die iets voor deze mensen wil betekenen, kan zich aanmelden. Meestal gaat het om een paar uurtjes per week of per twee weken; altijd in de gemeente Berkelland. VIT begeleidt de vrijwilligers, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen bellen met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.


Collectanten voor KWF gezocht

RUURLO - Van 2 tot 9 september vindt de collecte voor het KWF plaats. De organisatoren zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen bij het collecteren. Voor meer info kan men terecht op 0575-848788 ofberiwassink@hotmail.com.