Gemini start met competitievoorbereiding

BORCULO - Ingaande maandag 27 augustus starten alle teams en groepen van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini met de voorbereiding op de nieuwe competitie van de Nevobo. Dan wordt er weer getraind in sporthal 't Timpke op maandag, woensdag en donderdag. Ook trainen er nog enkele teams in de gymzaal van het Staring College. De competitie begint in de week van 17 september.

Aan de competitie wordt deelgenomen door zeven dames- en drie herenteams, één meisjes A-, één meisjes B-, drie meisjes C-jeugdteams en drie teams mini's die spelen op niveau 5, 4 en 2 van het Circulatie Mini Volleybal. Dames 3 en 7 en Heren 3 spelen hun thuiswedstrijden op woensdagavond, alle overige teams op zaterdag tussen 09.00 en 18.15 uur. Op recreatief niveau is er één dames- en één herengroep. Uit deze groepen doen één dames- en twee herenteams op vier avonden mee aan de recreantentoernooien en speelt er één damesteam in een recreantencompetitie op doordeweekse avonden. Alle informatie over teams en groepen, trainingsdagen-en tijden, wedstrijdprogramma en allerlei andere zaken is te vinden op de verenigingssite.

Naast het volleybal worden er gedurende het gehele seizoen allerlei activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. In een aantal teams en groepen is nog plaats voor nieuwe leden vanaf 6 jaar die eerst vier keer gratis mee mogen trainen. Belangstellenden kunnen voor informatie terecht bij cv@gemini-borculo.nl.

Dames 1 heeft reeds een aantal trainingen gehad, want zij spelen komend weekend in het Duitse Lathen. Op zaterdag een oefenwedstrijd tegen de dames van SV Raspo Lathen van oud-Gemini trainer Gerrit de Boer. Op zondag in het toernooi om de CAWILA CUP tegen de dames uit Lathen, SCU Emlichheim 3, Smash Beilen en DIO Bedum. De dames hopen deze cup voor het derde achtereenvolgende jaar te winnen zodat deze definitief mee kan naar Borculo.


www.gemini-borculo.nl


Handwerkcafé bij
Lebbenbrugge

BORCULO - Voor het tweede jaar is er een handwerkcafé bij museum De Lebbenbrugge, en wel op donderdag 16 augustus.

Dan houdt museum De Lebbenbrugge weer dit maandelijkse handwerkcafé. Iedereen met naald en draad is welkom. Voor de gezelligheid, maar ook voor het onderhouden of aanleren van een van de vele technieken die bekend zijn.
De techniek waarin gewerkt wordt bepalen de deelnemers zelf: haken, breien, borduren, patchwork, quilten en kantklossen zijn slechts een paar voorbeelden. Maar ook wie meer wil weten van of kennismaken wil maken met spinnen en weven is van harte welkom. Het is inspirerend om elkaars werk te bekijken, elkaar te adviseren en nieuwe ideeën op te doen.
Wie meer informatie wil of een handwerktechniek wil leren, kan het de organisatoren laten weten via handwerkcafeborculo@gmail.com. men wordt dan uitgenodigd voor een volgende bijeenkomst waar een handwerkster de gewenste techniek uitlegt en leert.
Plaats van handeling is De Olde Schure van museum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo. Aanvang: 14.00 uur
Een volgend handwerkcafé is er dit seizoen nog op zondag 23 september en donderdag 18 oktober, beide dagen om 14.00 uur.
Deelname is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Regionale overwinningen voor Steeds Sneller

BORCULO - Afgelopen weekeinde waren er twee vluchten. Er stond op zaterdag 18 augustus een jongeduivenvlucht vanaf Laon (342 km) in Frankrijk gepland. En de eerste in een serie natoervluchten voor jonge en oude duiven stond zondag op het programma vanaf Maaseik in België (124 km).

De jonge duiven van Ben Pieper zijn nog geweldig in vorm hij klokte zaterdag om 11:26:41 zijn eerste duif, die de snelste bleek te zijn van 350 duiven in de regio. De natoervlucht op zondag kende een snel verloop.De duiven werden om 7:45 uur gelost in België. Combinatie Klein Haneveld had en hele vroege duif om 8:57:17 in de klok en ruim drie minuten eerder dan de tweede duif in de vereniging. Deze duif bleek ook de eerste van 2074 duiven van acht verenigingen in samenspel De Graafschap. De duif haalde een snelheid van ruim 103 km per uur.

Uitslag Steeds Sneller Borculo: Laon (F.): 1..3.4.7.11.12.14 Ben Pieper, 2.5.6.8.9.10.13.15 Willy Rosendahl. Maaseik (B.): 1. Comb. Klein Haneveld & Zn., 2.3.11.12.13 Comb. Daalwijk Geesteren, 4.6.7.14. Willy Rosendahl, 8.15. Comb. G. Tjoonk & Zn., 10. Ben Pieper.