Door de droogte staat de Meibeek waar het water voor de brandweermiddag normaliter uit wordt onttrokken geheel droog. Foto: Jan Hendriksen.
Door de droogte staat de Meibeek waar het water voor de brandweermiddag normaliter uit wordt onttrokken geheel droog. Foto: Jan Hendriksen.

Alternatieve brandweermiddag

RUURLO – Het is voor menige jongen of meisje de ultieme kinderdroom: als een 'echte brandweerman/vrouw' mogen spelen. Daar biedt het vrijwilligerskorps van de Ruurlose brandweer in de vakantieperiode de kinderen jaarlijks al vier decennia lang tweemaal de gelegenheid voor tijdens de Brandweermiddagen die het organiseert. Maandagmiddag vond de eerste editie van dit jaar plaats. De kinderen mochten echter niet zoals gewoonlijk met de grote brandweerslangen met water op de verschillende speelobjecten spuiten.

Door Jan Hendriksen

"In verband met de heersende droogte werd er maandag uit moreel oogpunt niet 'overbodig' met water gespeeld. Normaliter onttrekken we voor deze spelmiddag voor de spelen het oppervlaktewater uit de Meibeek. Maar omdat Waterschap Rijn en IJssel een verbod op het onttrekken van oppervlaktewater (beken, sloten, vijvers) had afgekondigd, moesten we sowieso al voor een alternatief programma kiezen. Laat staan dat we water uit de Meibeek hadden kunnen onttrekken. De beek staat namelijk droog", zo verklaart postcommandant Bert Stegeman van de Ruurlose brandweer. Toch ging de Brandweermiddag maandag voor de jeugd gewoon door. Bert Stegeman: "We wilden de kinderen niet teleurstellen. We hebben voor een alternatief programma gezorgd waar 'iets' water aan te pas kwam. Jaarlijks zijn de twee Brandweermiddagen goed voor enkele honderden kinderen." Voor de editie van maandag konden de kinderen zich verzamelen bij de brandweerkazerne aan de Groenloseweg. Daar vertrok men met de brandweerauto's met loeiende sirenes naar een 'speelveld' aan de Branderveenweg nabij camping De Meibeek in 't Ruurlsoe Broek.

De tweede Brandweermiddag van dit jaar vindt maandag 13 augustus plaats. Dan is het vertrek vanaf het Kerkplein (13.30 uur) en vormt een speelweide bij De Heikamp aan de Hengeloseweg als locatie. Of de kinderen dan wel met de brandweerspuiten aan de waterspelen kunnen deelnemen is nog niet duidelijk.


Ponyclub Ruurlo op regiotitelstrijd

RUURLO – In Steenderen vindt zaterdag 4 augustus de strijd om het Regiokampioenschap dressuur en springen voor pony's van de provincie Gelderland plaats; Diverse leden van Ponyclub Ruurlo zullen tijdens deze wedstrijden aan de start verschijnen. Marte Mulder heeft zich met haar pony Verano individueel geselecteerd voor zowel de dressuur klasse L2, als het springen in de klasse L. Ook Alana Toxopeüs heeft zich individueel geselecteerd voor de klasse B springen. Tevens zal PC Ruurlo met een zestal leden starten voor het verenigingskampioenschap. De deelnemers aan dit kampioenschap zijn Feline Blikman, Lynn Gerritsen, Marte Mulder, Roos Radema en Alana Toxopeüs.


Jan Ras wint jonge-duivenvlucht

RUURLO – Jan Ras heeft zondag de jonge duivenvlucht van Postduivenvereniging Roderlo vanuit Tienen in België gewonnen. De vlucht van zaterdag was uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. De vlucht op zondag had een goed verloop met een zuidwesten wind en koelere temperaturen. De duiven werden om 8.30 uur gelost in Tienen. De afstand was 175 kilometer. De eerste duif werd om 10.32 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: J. Ras 1-3-6-11; M. Maatkamp 2; J.H.J. Meulenveld 4-7-10; G. Halfman 5; Gebr. Meulenveld 8-13; J.H. Ter Maat 9-12.