Hoepelen, één van de spelen van voor het mobieltjestijdperk. Foto: PR
Hoepelen, één van de spelen van voor het mobieltjestijdperk. Foto: PR

Kinderspelen op De Lebbenbrugge

BORCULO - Op woensdag 8 augustus houdt het boerderijmuseum De Lebbenbrugge van 13.30 tot 15.30 uur een middag speciaal voor kinderen.

Er zijn kinderspelen van voor het mobieltjestijdperk als steltlopen, hoepelen, touwtjespringen, zaklopen, bus- en hoefijzergooien, touwtrekken, enzovoorts. Voor ieder kind is er een verrassing. Daarnaast kunnen er cupcakes versierd worden.

Op de zolder van het bezoekerscentrum is nog de thematentoonstelling over fotograaf Bernard Jacob Hoetink, die 100 jaar geleden door Oost-Nederland struinde. Deze is gratis te bezichtigen.


Expositie schilderkunst van Anny
Rensink in Joriskerk Borculo

BORCULO - Van 18 juli tot en met 31 augustus exposeert Anny Rensink uit Geesteren (Gld) met schilderijen in de Joriskerk te Borculo.

Anny Rensink mocht altijd al graag met potloden, verf en papier bezig zijn. Maar helaas door haar drukke baan ontbrak haar de tijd om te schilderen. Daar kwam in 2013 verandering in. Toen ze minder ging werken, nam ze schilderles bij de kunstschilder Henk Mulder uit Holten en dat doet ze nog steeds. Ze werkt het liefst met olieverf op mdf-materiaal. Het schilderen van stillevens vindt Anny bijzonder leuk, maar andere genres, zoals vergezichten, strand, kleinkinderen enzovoort heeft ze ook in haar collectie. Ze haalt haar inspiratie vooral uit dingen die ze ziet en vastlegt op foto, zoals mooie plekjes in de vakantie, bloemen, dieren, mensen uit ander culturen. Als Anny schildert kijkt ze met andere ogen naar de dingen en geniet ze van hun schoonheid. 'Kijken' Is een kreet die op les vaak voorbij komt. Anny probeert dan ook zo realistisch mogelijk te schilderen wat ze ziet. Kijken van een afstand doet Annie regelmatig naar het schilderij waar ze mee bezig is. Op die manier kan ze zien of de verhoudingen en de kleuren kloppen. In 2015 heeft Anny Rensink meegedaan aan de kunstroute in Geesteren en in 2016 heeft ze geëxposeerd in Zorgcentrum De Hoge Weide in Lochem.

In de consistoriekamer van de Joriskerk is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Joriskerk met foto's en teksten. Op zaterdagmiddag 4 en 18 augustus wordt het orgel bespeeld door organisten uit de omgeving. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers harte welkom in de Joriskerk. De toegang is vrij, en er zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden en bezoekers desgewenst rond te leiden.


Een schilderij van Anny Rensink. Foto: PR