Saints 'n Sinners is een coverband. Foto: PR
Saints 'n Sinners is een coverband. Foto: PR

Stichting Reurlse Pompdagen verder als Stichting Mooi in Ruurlo

Munten Reurlse Pompdagen kunnen verzilverd worden

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Zaterdagavond 11 augustus kunnen de nog in omloop zijnde consumptiemunten van Stichting Reurlse Pompdagen, die tijdens de voormalige Reurlse Pompdagen werden gebruikt, 'verzilverd' worden. Dit alles tijdens de 'Reurlse Vakantieborrel' op het Kerkplein, met muziek van de band Saints 'n Sinners en DJ Cota.

Stichting Reurlse Pompdagen kreeg het afgelopen jaar regelmatig de vraag: "Kan ik nog mijn oude munten inleveren, want ik heb er nogal wat." Natuurlijk wilde de stichting graag aan deze vraag tegemoet komen. "Het was alleen nog even zoeken naar het juiste moment", zo verklaart voorzitter Esther Tortolero-Walta van Stichting Reurlse Pompdagen. Ze vertelt gelijk dat de Stichting Reurlse Pompdagen per 1 augustus verder gaat onder de naam Stichting Mooi in Ruurlo.

"We zijn al een ruim een half jaar bezig met het oprichten van deze nieuwe stichting en we verwachten eind augustus meer te kunnen vertellen over onze doelstelling en de activiteiten die we (gaan) organiseren", aldus Esther Tortolero-Walta, Samen met Ruurloërs Sven Bonsel, Hans Ribbers, Jeroen ter Heege en Henk Rothman vormt zij het nieuwe bestuur van de Stichting Mooi in Ruurlo.

Reurlse vakantieborrel
Het moment dat de nog in omloop zijn munten kunnen worden 'verzilverd' heeft de stichting dus gevonden. Met ondersteuning van Evenementenstichting De Weide, verhuurbedrijf dezeTenthuren.nl en de Ruurlose folkloristische dansgroep de Achterhookse Folkoredansers bouwt de opgeheven stichting op zaterdagavond 11 augustus een feestje. Vanaf 20.00 uur tot 02.00 uur is iedereen welkom bij de 'Reurlse Vakantieborrel' op het Kerkplein. Esther Tortolero-Walta.

"We hebben Saints 'n Sinners (voorheen Hike) kunnen strikken om de tent op zijn kop te zetten en tijdens de pauzes draait DJ Cota de sterren van de hemel. Saints 'n Sinners is een spectaculaire coverband, of zoals ze zelf zeggen 'een nieuw muzikaal 'beest' die razendsnel is, tanden heeft en eenmaal losgelaten op het podium niet meer te temmen is'. De band laat het publiek in hoog tempo alle uithoeken van de pophistorie horen: Queen, Nena, the Beatles, ACDC, het Goede Doel, de Dijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het spelen. Er is geen ontkomen aan. Saints 'n Sinners; Let's fire it up!"

Eenmalig
"Let op. We doen deze actie slechts één keer, dus zorg dat je er 11 augustus bij bent. Iedereen is welkom. En heb je geen munten of ben je snel door je munten heen? Geen probleem, we verkopen namens de Stichting Mooi in Ruurlo ook 'nieuwe' munten, zodat iedereen deze avond zijn dorst kan lessen. En als de 'Reurlse Vakantieborrel' aanslaat, wie weet organiseren we die dan volgend jaar ook weer.......", aldus Esther Tortolero-Walta.

Oecumenische dienst
De Stichting Mooi in Ruurlo heeft de Raad van Kerken Ruurlo gevraagd om de op 12 augustus geplande oecumenische dienst in de tent te laten plaatsvinden.

"De tent die wij opbouwen blijft immers staan ten behoeve van de 'Reurlse Zommerdagen', die op dinsdag 14 en woensdag 15 augustus plaatsvinden. In onze ogen was dit een mooie gelegenheid om van de oecumenische dienst een openluchtdienst te maken. De Raad van Kerken reageerde enthousiast op ons voorstel. Dus op zondag 12 augustus om 10.00 uur vindt de oecumenische dienst plaats in de tent op het Kerkplein", zo verklaart Esther Tortolero-Walta tot slot.