D'n Uuthook. Foto: PR
D'n Uuthook. Foto: PR

Koffiekuierklets-wandeling

RUURLO - Vrijdagochtend 3 augustus vindt er weer een nieuwe Koffiekuierklets-wandeling plaats.

Om 10.30 uur drinken de deelnemers een kop koffie/thee in de bibliotheek aan de Dorpsstraat 74 en stipt om 11.00 uur gaat de wandeling van start.
Gemiddeld genomen wordt er een uur in een goed bij te houden tempo door de mooie omgeving van Ruurlo gewandeld.
Aanmelding is niet verplicht, aanwezig zijn om 11.00 uur wel. Bij onweer en zware regenval wordt er niet gewandeld. Deelname is gratis, een kopje koffie/thee kost 0,50 euro.


www.dorpshuisruurlo.nl


Vossenjacht in Ruurlo afgelast

RUURLO - Jammer, jammer, maar het bestuur van de STAR (stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo) heeft besloten de vossenjacht op woensdag 1 augustus in het Doolhof te Ruurlo niet door te laten gaan. In deze droge en warme periode is het zelfs voor slimme vossen niet vol te houden. Het bestuur vindt het niet verantwoord om met grote groepen in het Doolhof achter de vossen aan te jagen. De spooktocht die gepland staat op 24 oktober gaat gewoon door.


Fietstocht Vrouwen van Nu

RUURLO – De jaarlijkse fietstocht voor de leden van Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo wordt op woensdag 29 augustus gehouden. Om 9.00 uur wordt er gestart op het Zuivelplein. Opgave voor 20 augustus bij Gretha Lievestro, tel. 0573 452928 of via het e-mailadres gglievestro@simpc.nl of bij Annie Nieuwenhuis, tel. 0573 459087 of het e-mailadres alooman3@kpnmail.nl. Men moet zelf een lunchpakketje en drinken meenemen.


Open tuin bij D'n Uuthook

RUURLO - In het droge dorre landschap, waar je alleen nog palmen en cactussen verwacht, ligt ook nog een groene oase: tuin D'n Uuthook. De tuin is 4000 m2 groot en is aangelegd met drie vijvers, waaronder een grote natuurvijver, De gazons zijn omringd door kleurrijke borders met een grote variatie aan bomen, struiken en planten. De tuin is op zondag 5 augustus geopend voor belangstellenden van 10.30 tot 17.00 uur en is te vinden aan de Morsdijk 9 te Ruurlo.