Deelnemers aan de rebusvaarten gaan het water op in Berkelzomp de Ente. Foto: PR
Deelnemers aan de rebusvaarten gaan het water op in Berkelzomp de Ente. Foto: PR

Strijd om Berkel Rebus Talent

BERKELLAND - Iedereen die houdt van puzzelen, rebussen en raadsels oplossen, kan meegaan het water op en meespelen met Rebus op de Berkel tijdens het Berkelfestival. Alle deelnemers strijden mee voor de titel: Berkel Rebus Talent 2018. De Rebusvaarten zijn op zondag 26 augustus en vertrekken tussen 10.00 en 15.00 uur, telkens op het hele uur vanaf de Zompenloods 't Anker aan de Goorseweg 2 in Lochem.

Deelnemers stappen aan boord van Berkelzomp de Ente. Alle vragen hebben te maken met water en de Berkel. Het is aan te raden om, ondanks de mooie uitzichten, goed op te letten onderweg, want aan de waterkant treft men de sleutels tot succes. Wie de meeste rebussen oplost, wint - naast eeuwige roem - een leuke attentie.
De Rebusvaarten vertrekken op 26 augustus om 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur vanaf Zompenloods 't Anker aan de Goorseweg 2 in Lochem. Iedere vaart duurt circa 45 minuten. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.berkelfestival.eu/rebus-op-de-berkel-lochem.
Naast de Rebusvaarten op de Berkel is er veel te doen. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er, op 24, 25 en 26 augustus, tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud. De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling.


www.berkelfestival.eu