Bijzonder concert Metamorphoses in Barchem

BARCHEM - Zondag 12 augustus om 15.00 uur treedt in het kader van de zomerconcerten van de stichting Kamermuziek aan de Berkel op locatie Morgenstern, Witzand 4, Barchem het trio Metamorphoses op. Het bestaat pas sinds 2016. Het is gevormd op initiatief van impresariaat Mary Kaptein. Een gouden greep, want ze blijkt drie topmusici aan elkaar te hebben gekoppeld. Dat zijn de Amerikaanse Jean Johnson (klarinet),de Nederlander Roeland Jagers (altviool) en de uit de Krim afkomstige Ilona Timchenko (piano). Ze hebben hun sporen verdiend als solist, maar vormen ook een zeer hecht, spectaculair trio dat niet alleen bezig is met het standaardrepertoire, maar ook pleitbezorger wil zijn van hedendaagse muziek.

Jean stond al in het Amsterdamse Concertgebouw en in Carnegie Hall (samen met pianist Barry Douglas), soleert in klarinetconcerten en treedt met haar echtgenoot (pianist Steven Osborne) als duo op. Ze heeft gewerkt met de Bergen Philharmonic, het Scottisch Chamber Orchestra en het BBC Scottisch Symphony Orchestra. Ze wordt onder meer geprezen om haar expressieve en leggiero-spel.
Roeland – oprichter van het inmiddels opgeheven maar succesvolle Rubens Kwartet – heeft ook al in de allerbelangrijkste zalen van Europa gestaan en mag zich een gelauwerde, bekroonde winnaar noemen van diverse internationale concoursen. Dat hij een meesterlijke altviolist is, bewees hij door de veelal als onspeelbaar geachte solosonate van Ligeti met groot succes uit te voeren.
Ilona won zelfs meer dan twintig internationale prijzen, waaronder zeven eerste prijzen. Als eerste pianist ter wereld voerde ze alle 24 preludes en fuga's van Shostakovich uit in Italië. Haar internationale carrière bracht haar in de grote Europese zalen.
In Barchem zal Metamorphoses een programma uitvoeren met werken van Mozart (het Kegelstatt Trio), van Leo Smit (het boeiende klarinettrio uit 1938), van Max Bruch (3 van de '8 Stücke Op.83) en van Jean Français (het trio uit 1990).
Voor extra informatie en kaarten kan men terecht op de website.


kamermuziekaandeberkel.nl


Naar Enge Buren in Barchem

BARCHEM – Het cabaretgezelschap Enge Buren zorgt voor twee avonden gezelligheid tijdens het Barchems feest. Het vijftigjarig jubileumjaar van vereniging Contact wordt gevierd met onder andere het optreden van Enge Buren. Deze uit driemannen bestaande cabaretgroep zorgt met hun muzikale cabaret voor een heerlijke avond uit. Op woensdag 22 en donderdag 23 augustus zullen zij met zang en sketches ongetwijfeld veel mensen laten lachen. Er zijn kaarten te koop bij VVV-Koeleman in Barchem voor vijftien euro per persoon. Leden van Contact betalen tien euro per persoon. Na afloop van het cabaret is er gelegenheid tot dansen bij dorpshuis 't Onderschoer. De kaarten zijn ook te koop voor niet-Barchemers.


Fietstocht De Boer Op

RUURLO - Agrarische en aanverwante bedrijven openen dinsdag 14 augustus in de omgeving van Ruurlo en Hengelo/Vorden de deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse fietstocht 'De Boer Op', die plaatsvindt tijdens de Zommerdagen in Ruurlo.

Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur de fietsroute starten vanaf de parkeerplaats van café restaurant De Keizerkroon aan de Dorpsstraat 15. De tocht leidt de deelnemers langs een melkvee- en vleesvarkenshouderij en loonbedrijf, een melkveebedrijf, een bloemenboerderij en het Pinetum De Belten. De deelname kost voor volwassenen twee euro en voor kinderen tot en met twaaf jaar een euro. Voor meer informatie: Tonie Klein Brinke, deboeropruurlo@gmail.com, tel. 06-53738484.