Marieke Zevenhuijzen exposeert heel toepasselijk schilderijen van dieren bij Dierenspeciaalzaak Van Aalst. Foto: Jan Hendriksen.
Marieke Zevenhuijzen exposeert heel toepasselijk schilderijen van dieren bij Dierenspeciaalzaak Van Aalst. Foto: Jan Hendriksen.

ROV-voorzitter: 'Het is een mooie manier van verbinden'

Veertiende editie van KijkKast- Kunstroute

Door Jan Hendriksen

RUURLO – "Het is verrassend en verheugend om te zien hoeveel kunstzinnig talent er in onze nabije omgeving aanwezig is. Niet alleen de schilderkunst, maar ook keramiek, textiel, beelden en fotografie. De Kunstkring Ruurlo is daarin de centrale en verbindende factor. Door het brede aanbod van cursussen kan een ieder zijn hobby en/of talent ontwikkelen, gezamenlijk werken, elkaar stimuleren en van elkaar leren. Het leukste daarvan is het exposeren. De ondernemers van Ruurlo willen daar graag een verbindende en etalerende rol in spelen om amateur- en professionele kunstenaars een platform te bieden om inwoners en bezoekers te laten zien waar hun passie ligt."

Met deze woorden opende voorzitter Sven Bonsel van de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) vrijdag 13 juli in 't Kulturhus de veertiende editie van de KijkKastKunstroute in Ruurlo. Tot en met 16 augustus worden de etalages van de middenstanders in het centrum van Ruurlo verfraaid met het beste werk van Ruurlose kunstenaars. Sven Bonsel: "Het is een mooie manier van verbinden en laten we wel wezen: we hebben elkaar nodig als we Ruurlo levendig en leefbaar willen houden. Wij als ondernemers/winkeliers hebben u nodig om ons brood te kunnen verdienen en u ons om in een leefbare plaats te wonen, te ontspannen, te winkelen en inspiratie op te doen. Dus ik maak van deze gelegenheid gebruik om niet alleen de verbinding van lokaal exposeren te promoten maar ook lokaal te kopen." Kunst wordt door de KijkkastKunstroute voor iedereen toegankelijk. Een extraatje voor zowel de inwoners als de vele toeristen die van Ruurlo en omgeving genieten. Gelijktijdig met de KijkKastKunstroute door het dorp, is ander werk van de deelnemende kunstenaars te zien in een speciale expositie in het Kulturhus. Daar ziet men kunst van alle deelnemers bij elkaar en kan men beoordelen welke kunstenaar men het meeste aanspreekt. Deze overzichtstentoonstelling treft men op de bovenverdieping van het Kulturhus. Daar kan men op werkdagen terecht van 9.00 tot 17.00 uur. De routekaart van de Kijkkastkunstroute is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en bij de bibliotheek aan de Dorpsstraat. Daarnaast hangt een poster bij elke deelnemende ondernemer.

Deelnemers KijkKastKunstroute
Albert Oolhorst, schilderijen Groot Jebbink Bloemen; Barbara Bodegom, schilderijen Swift Hairfashion; Kees de Waard, houtdraaien Fi'dysi Hair en Beautysalon; Els Swart, keramiek Lisanna Lingerie; Henk Viscaal, foto's Firma K.G. Hetzel; Henk Top,(steen)beelden VVV kantoor; Hetty Jansen, schilderijen Opticien Sven Voor Ogen; Hilda Haselberg, schilderijen Obbink Ruurlo; Hugo Pos, schilderijen Installatiebedrijf Altena; Joke Stomps, foto's De Spannevogel; Marieke Zevenhuijzen, schilderijen Dierenspeciaalzaak Van Aalst; Mariëtte van Lierop, gedichten en foto's AMI-Kappers; Ria Pelgrom, schilderijen Teunissen Mode; Riet Licht, schilderijen Focus Fashion;Truus Pijpers, schilderijen Pandora Bloemen; Wil de Waard, wolvilten Nicolet Coiffure.