Hof te Ruurlo is aanstaand weekeinde open. Foto: PR
Hof te Ruurlo is aanstaand weekeinde open. Foto: PR

Open tuin bij Hof te Ruurlo

RUURLO – De tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg naast de molen Agneta is zaterdag 28 en zondag 29 juli van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld voor publiek. Ingang is aan de Molenlaan. Toegang is een vrije gift.

Marcel Borkus en Wim Geurink willen graag met iedereen delen wat zij mooi vinden in de tuin. Marcel Borkus vertelt over hun tuin: "Je komt er dingen tegen, die je niet overal tegenkomt. Bijvoorbeeld een bontbladige beuk, een bontbladige Solidago en meer niet-alledaagse bontbladigen. Er staat een grote verscheidenheid aan planten in de 'cottage-achtige' tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Wat we wel weten is dat we meer dan 575 verschillende soorten Hosta hebben. Die staan meest in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven."

De tuin van elfhonderd vierkante meter met twee vijvers is verder ingedeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Daardoor is het telkens weer verrassend. Het is hoogzomer, elke week is het weer anders, met andere kleuren. Het is een echte verzameltuin. De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators en wandelwagens. Liever geen honden.


www.hofteruurlo.nl


Oud-papierinzameling vv Ruurlo

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo haalt zaterdag 28 juli weer het oud papier op in de bebouwde kom van Ruurlo. De voetballers maken steevast op de vierde zaterdagmorgen van de maand een rondgang door het dorp. Men wordt verzocht het papier 's morgens gebundeld of in dozen aan de weg te zetten. Papier in plastic zakken of houten kistjes wordt niet mee genomen. De ophalers wijzen er op dat het papier vanaf 8.30 uur wordt opgehaald. Als het papier later aan de weg wordt gezet, bestaat de kans dat de ophalers al geweest zijn. Alle routes worden namelijk één keer gereden! Ook kan men elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud-papier en kleding storten in een van de containers die op sportpark 't Rikkelder staan opgesteld.


Ernst Daniël Smid in Willibrorduskerk

RUURLO – De bekende, van oorsprong Achterhoekse zanger en presentator Ernst Daniël Smid treedt zondagmiddag 12 augustus samen met zijn dochter Coosje op in de Willibrorduskerk, tijdens een benefietconcert voor Stichting Behoud Willibrorduskerk Ruurlo.

De Willibrorduskerk, gebouwd in 1869 naar het ontwerp van Pierre Cuypers – tevens architect van het Rijksmuseum – heeft dringend behoefte aan grootschalig onderhoud. De stichting zet zich in om de benodigde investering, ruim 100.000 euro in vijf jaar, bij elkaar te krijgen. Een van de eerste activiteiten daarvoor is het optreden van Ernst Daniël Smid, dochter Coosje en pianist Rob Mennen. Ineke Peterse, voorzitter: "Dat we zo'n grote naam naar Ruurlo weten te halen, hadden we alleen maar kunnen dromen. We hopen hiermee een eerste stap in de goede richting te zetten."

Het benefietconcert vindt plaats op zondag 12 augustus van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Willibrorduskerk Ruurlo. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 27,50 euro (inclusief een drankje) en aan de kerkdeur 32,50 euro. Kaarten zijn te koop bij Everwennink en The Readshop in Ruurlo.


Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje. Foto: PR